fbpx
Home / Art  / PEIKWEN X BURNING MAN

PEIKWEN X BURNING MAN

Peikwen zal je niets zeggen. Maar deze Chinese fotograaf snapt hoe je met enkel wat zwart-wit foto’s de wereld een nieuwe dimensie kunt geven. Gewapend met zijn camera vertrok hij naar de Black Rock Desert waar een keer per jaar het evenement Burning Man wordt georganiseerd. Het evenement wordt door deelnemers zelf omschreven als een tijdelijke, experimentele samenleving. De achterliggende gedachte is dat men gedurende Burning Man tijdelijk een gemeenschap opbouwt waar iedereen die zich de toegangsprijs kan veroorloven welkom is, ongeacht ras of afkomst, en waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is.

Deelnemers dienen zelfvoorzienend te zijn in hun behoeften zoals voedsel, water en een slaapplek. Mensen worden aangemoedigd een gemeenschap te vormen. Gifting, oftewel geven, is hier een onderdeel van. Best een uitdaging dus en niet voor iedereen weggelegd, maar mocht je geïnteresseerd zijn is het een ervaring die je je leven lang zal bijblijven. Gelukkig hebben wij de foto’s nog.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS:

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic