fbpx
Home / Places  / EAMES HOUSE IN LOS ANGELES

EAMES HOUSE IN LOS ANGELES

Misschien is de Eames Chair wel het beroemdst, maar deze mag in feite zeker niet aan de ervaring ontbreken. In het oosten van Los Angeles in de stad Pacific Palisades staat een huis dat sinds 1949 architecten blijft fascineren.Het Eames House ook wel bekend als Case Study House nr. 8. Ontworpen door meneer en mevrouw Eames zelf. Charles Eames, architect en Ray Eames, designer, zorgden samen voor een revolutie van het concept modern wonen. Het Eames House is een high-tech prototype van residentiële architectuur. De Eames Stichting draagt nu zorg voor het huis en zorgt dat -ondanks de vele aardbevingen- het geheel in tact blijft. De filosofie van het Eames koppel – een beter leven, door een goed ontwerp – is overal terug te zien: de ruimtes, de elegante vormen, materialen, de objecten zelf – de inrichting van de woonkamer werd in zijn geheel tentoongesteld in het Los Angeles Country Museum of Art – en de kleuren vormen een huwelijk tussen kunst en functionaliteit. En dat midden in de natuur. Zwijmel.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS:

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic