fbpx
Home / Fashion  / Brand of the Season: Mason’s

Brand of the Season: Mason’s


Mason’s. Dat klinkt heel Engels. Toch zo Italiaans als het maar zijn kan. En het merk bestaat al 50 jaar!

Een heus familiebedrijf want oprichter Giorgio Martini staat nog steeds aan het roer, en hij wordt daarin bijgestaan door zijn zoons Nicola en Vilmo. Ze gaan prat op research en innovatie, doch met behoud van de Italiaanse authenticiteit.

Interessant…Vertel verder! De familie was in de jaren ’50 al eigenaar van een kleermakersatelier in de buurt van Forte dei Marmi waar grootvader zich bezig hield met het ontwerpen en maken van maatpakken. De zo typische Italiaanse elegantie en verfijning werkt als een rode draad in de collecties; kleding van Mason’s wordt vandaag de dag gekenmerkt door kwalitatieve details, speciale stoffen en bewerkingen, maar wel in een modern jasje. CF022920Is dat hun onderscheidende factor? Onder andere. Ze beschrijven de stijl zelf als ‘contemporary elegance’ -een term die vaker wordt gebruikt in de fashion scene- terwijl wij de knipoog naar ‘utility wear’, (of kort door de bocht ‘werkkleding’) juist onderscheidend vinden.

Hoe vertaalt zich dat in de collecties? Veel chino’s, legerbroeken, en denim die voor de kenmerkende Mason’s look worden gedragen met shirts en blazers met de perfecte Italiaanse snit. Ze durven buiten de gebaande paden te treden, dus ook niet bang om kleur en prints met elkaar te mixen. Een combinatie van een bloemenprint met camouflage is hun niet vreemd, maar ook het gebruik van stoere materialen voor een tailored jasje. Mannenmode wordt er in ieder geval een stuk spannender van!

Aha. Wat hebben ze komend seizoen voor ons in petto? Met de broeken had Mason’s al een kleine revolutie teweeg gebracht en daar wordt in de herfst/winter ’15 collectie verder op voort geborduurd. Nicola Martini, stylist van Mason’s legt uit: ” Het concept van onze jeans is helemaal vernieuwd: de samensmelting van een extreem slanke fit met de fijnste denim en het gebruik van een stretch vezel zorgt voor optimaal draagcomfort. Daarbij maakt de speciale wash de klassieke five-pocket een broek met moderne allure.” Voor de bovenkleding is onder ander gebruik gemaakt van jacquardstrepen die samensmelten tot één kleur, kleureffecten en andere bijzondere patronen in een kleurenpalet van oranje, zwart, geel wit en rood.

Kleding voor mannen die willen opvallen? Precies! De Mason’s man is er een met een sterke persoonlijkheid die een fashion statement durft te maken; casual én gekleed. Dat geldt overigens ook voor de vrouwen want het merk voert een net zo uitgebreide damescollectie in dezelfde eclectische stijl. Oh, en om het geheel af te toppen zijn er de fietsen. Daar wordt een oer-Hollandse GW-man (en vrouw) toch blij van? Meer informatie vind je HIER!

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic