fbpx
Home / Go!  / Klein rijden… met een twist

Klein rijden… met een twist

Mini Cooper

Hoewel kleine en zuinige auto’s dit jaar wat duurder zijn geworden, zijn ze nog altijd populair. Maar welke te kiezen als u toch net even anders wilt zijn dan de rest? Drie ‘kleintjes’ met een twist.

Vierzitter

7D0V8992De Smart ForFour is terug. Misschien had u wel helemaal niet opgemerkt dat hij weg was, maar de kleine wendbare stadsauto is weer klaar voor een nieuwe generatie. En hoewel u een driecilinder moet trekken en heel wat funky design vondsten, wij zijn onder de indruk. Een auto die er speciaal uitziet en aanvoelt, zonder de extra hoge prijs voor wat extra design. Het rijden is prima en bij een sterke wind is er niet meer de angst dat je in het weiland eindigt. Leuke truc die nooit verveelt: de extreem kleine draaicirkel waarbij steken tot het verleden behoort.

Smart ForFour, vanaf € 13.749,-

High Five

P90152341_highResOf Mini wel Mini blijft met al die verschillende uitvoeringen, dat kun je je afvragen. Maar misschien zijn wij wel ouderwets. Het gaat te ver om te zeggen dat de twee extra deuren dit meteen een familie-auto maken, maar deze nieuwe telg ziet er goed uit, is niet te dorstig en rijdt fenomenaal. Als u alle stijl, kwaliteiten en eigenzinnigheid waardeert, maar dan met meer ruimte; dan biedt deze Mini 5-Deurs een hoop. De looks van een Mini, maar dan met net wat meer gemak in de mix.

Mini 5-deurs, vanaf € 19.990,-

Functionele prestaties

P90141706_highResEen ruime, voorwielaangedreven stadsauto die goed meekomt, maar niet al te sportief is. Doet niet direct aan een BMW denken, toch? Het merk uit München komt met deze MPV-achtige op onbekend terrein. Godslaster zullen critici zeggen, maar volgens BMW is deze markt groeiende, dus waarom daar geen graantje van meepikken? En voor een debuut mag de 2 Serie Active Tourer er zijn. Hij ziet er prima uit, is goed afgewerkt, rijdt pittig door – was te verwachten, want onderhuids grotendeels een Mini – en we durven het bijna niet te zeggen: geeft overal toch echt dat BMW-gevoel.

BMW 2 Serie Active Tourer, vanaf € 29.484,-

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic