Instant Search

A Stylish Magazine for Men

Drinken als een gentleman

Kroeghoppen kunnen we allemaal wel. Maar de echte Gentleman weet waar hij ‘sophisticated’ cocktails kan drinken die net een stukje specialer zijn dan de gemiddelde Mojito.Want terwijl de Baco in populariteit afneemt, wordt de Gin&Tonic en Dark ’n Stormy alsmaar populairder.

Cocktails zijn niet langer voorbehouden aan de ‘posh and popular’. De echte Gentleman weet wát hij bestelt maar vooral ook… waar. Want er is niets zo erg als een waterige Old Fashioned of een mierzoete Margarita. Daarom deelt Anne Wervelwind een paar insider tips: where to go & what to drink in Amsterdam.

MOMO
Een Aziatische hotpot om de hoek van het Amsterdamse Vondelpark. MOMO is al zes jaar lang een geliefd, internationaal restaurant en lifestyle cocktailbar. De stijlvolle, moderne inrichting met een 360 graden bar maakt het een tijdloze hotspot. De cocktail kaart? Gevarieerd; van een Lychee Martini met Belvedere Vodka tot de Goji’Tini met Pisco en Goji bessen.

Bluespoon
Deze verstopte bar in het vijfsterren hotel Andaz is een plek waar lokaal Amsterdam en hotelgasten samenkomen voor klassiekere cocktails als de Martinez 1884 met Noris XO Jenever of de New York Sour met Monkey Shoulder Scotch. Op de vrijdagen van 18:00 tot 21:00 wordt het begin van het weekend extra goed ingeluid en worden er de heerlijkste, iconische Belvedere vodka cocktails geschonken.

Izakaya
De ‘place-to-be-seen-drinking’ in Amsterdam Zuid. Deze Japanse hotspot is populair onder het ‘gewone volk’, maar ook onder de BN’ers als Doutzen Kroes en internationale beroemdheden als Rihanna. Geen verkeerde plek dus. Sip hier als een echte celebrity én gentleman aan een Sir Earl met thee en Ginger Liqueur of een Earthly Passion met Vanilla infused Shochu.

Door74
Een echte gentleman ‘knows his ways around town’. Stuur een sms naar Door74 en maak een reservering bij een van de beste cocktailbars in Nederland. Het is nog een kleine uitdaging om de juiste deur te vinden, maar eenmaal binnen waan je je in cocktail-wonderland. Top bartenders, unieke recepten en briljante presentatie.

De horeca & hospitality blog van Anne Wervelwind geeft elke maand insider tips aan Gentlemen’s Watch mannen over de leukste restaurants, de beste bars, hipste food events en nog veel meer.