fbpx
Home / Fashion  / Brand of the Season: Jaggy

Brand of the Season: Jaggy

Een naam met een wat Brits of Amerikaans aandoende klank. Klopt dat?
In het geheel niet. Jaggy is op en top Italiaans! Het werd in 2000 in Turijn opgericht door Fabrizio Danna, die als ontwerper al actief was voor diverse andere merken.

Maar hij wilde iets voor zichzelf?
Klopt. Op een gegeven moment wilde hij zijn ontwerpen zelf gaan exploiteren en werd hij, samen met producent Batrax, oprichter van een broekenmerk dat zich zou  onderscheiden: Jaggy.

Wat maakt Jaggy anders?
Als uitgangspunt werd Amerika in de jaren vijftig gekozen. Vandaar ook dat producten namen dragen als McQueen, Newman en Taylor, verwijzend naar bekende acteurs uit die periode.

Oké, klinkende namen. Maar vertel eens wat over de producten zelf. Want daar draait het uiteindelijk om.
Wel, een Jaggy-broek oogt altijd speciaal. Als basis dienen natuurlijk de beste materialen, dat spreekt voor zich. En iedere broek heeft aparte, soms opvallende stiksels, verwerkingen en natuurlijk het karakteristieke logo met de beer. Bovendien zijn ze ook nog eens vakkundig gewassen en hebben een stoer vintage uiterlijk. Belangrijkste modellen zijn overigens de 5 pocket en chino en het bekendste model in de collectie is de ‘McQueen’.

En ze zitten ook nog eens lekker?
Zeker, de pasvorm is buitengewoon goed: super strak slim fit of lekker comfortabel regular fit. En in de meeste broeken is stretch (prettig voor pasvorm én comfort) verwerkt.

Doet Jaggy meer dan broeken alleen?
Jazeker, tegenwoordig wel. In 2013 werd het namelijk overgenomen door de Italiaanse firma Beach Company uit Genua. Dit bedrijf zet Jaggy in de markt als een totale collectie met, knitwear, polo’s, shirts en schoenen. De aangeboden knitwear is trouwens uniek , dankzij de eigen designers, en past perfect bij de broeken.

Jaggy is ondermeer verkrijgbaar bij de reguliere winkels van THE SOCIETY SHOP.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS:

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic