fbpx
Home / Go!  / Ducati Scrambler, kaal en klassiek

Ducati Scrambler, kaal en klassiek

De Ducati Scrambler Classic grijpt terug naar een Amerikaanse voorbeeld. Want Ducati bouwde al eens een Scrambler. Dat was in 1962, in een poging de Amerikaanse markt te veroveren. Basis vormde toen de Mach I, een stuk vergif van 250 cc en ideaal om tot racer te evolueren. In de VS waren ze in die dagen gek op speedway, reden waarom de Scrambler vooral op de dirttracks snel geliefd werd. Alles wat niet echt nodig was, werd van de motor af gesloopt. Terreinbanden vervingen het wegrubber en het blok werd flink opgevoerd. Vervolgens werd er mee geracet. De Ducati Scrambler Classic van vandaag grijpt terug op die glorieuze dagen. Met de 250 cc versie uit de jaren zestig heeft hij echter weinig meer van doen. De huidige L-twin met een inhoud van 803 cc heeft elektronisch geregelde brandstofinjectie, maar ziet er nog lekker klassiek uit. Wezenlijk Italiaanse vormgeving: eenvoud en doelmatigheid spatten van deze motor af. Geen overbodige tierelantijnen, alleen wat puur en functioneel is telt. Zo is er maar één klok die de bestuurder van informatie voorziet. Anders dan toen heeft de koplamp nu LED-verlichting en zit er een USB-lader onder het zadel voor de mobiele telefoon. De tank heeft ornamenten van aluminium en datzelfde materiaal is ook gebruikt voor de spatborden. Voor het zadel is fraai bruin leder gebruikt en anders dan bij veel moderne twee- of vierwielige producten tref je op de Scrambler heel weinig kunststof aan.

Het tweecilinder blok is luchtgekoeld en valt op door zijn snelle respons op het gashendel. Het motorvermogen van 75 pk en het koppel van 68 Nm kunnen via een zestraps versnellingsbak prima overweg met de slechts 191 kilogram wegende Ducati Scrambler. De veerwegen zijn vrij fors en het veerkarakter is tamelijk zacht: typisch een motor die geschapen is voor de stad en voor binnenwegen. Daar is hij watervlug. Mooi gemaakt, fraai ogend en voorzien van een heerlijk motorgeluid, dat goed past bij de gewillige manier waarop de Scrambler in toeren klimt. Te koop vanaf € 9.290.

www.ducati.com

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS:

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic