fbpx
Home / Go!  / Hyper luxe

Hyper luxe

Terug van even weggeweest. Mercedes haalt de naam Maybach nu voor de tweede keer tevoorschijn. En beter dan ooit, denken wij zo vanaf de vorstelijke zitplaats rechts achterin.

Hoe leuk rijden ook is, in sommige auto’s is het nóg beter om dit niet te doen. Wat dan wel? Rechts achterin plaatsnemen en genieten van alles wat de nieuwe Maybach te bieden heeft.

Daarover later meer. Eerst terug naar de naam Maybach. Bestond deze niet al een keer eerder? Klopt, in 2003 begon Maybach voor de tweede keer (eerste keer was in 1909) op basis van de S-klasse. Het was bedoeld voor de oliesjeiks en extreem rijken onder ons, maar negen jaar later viel het doek.

Nu opereert de Maybach als een onderdeel van de ‘reguliere’ S-Lijn en dit lijkt een stuk beter te gaan. Maak kennis met de Mercedes-Maybach S600. Een zes liter V12 met 530 pk. Ruim voldoende om het grote gevaarte comfortabel over de A4 te laten zweven.

Want je voelt werkelijk nagenoeg niets als je achterin zit. Het kan ook zijn dat we teveel bezig waren met alle snufjes achterin. 24 speakers voor een perfect geluid, stoelen van extreem zacht leer en door 24 verschillende motortjes tot op de millimeter verstelbaar voor die ene perfecte zitpositie. Niet genoeg? Helemaal naar voren ‘schreeuwen’ is niet chique, dus gebeurt dit door middel van een microfoon waardoor het lijkt alsof je naast de chauffeur zit. Bekerhouders die je zowel kunt koelen als verwarmen en een overdadig gebruik van hout neem je bijna voor lief.

Omdat we toch het complete plaatje wilden hebben, namen we ook plaats op de rijdersstoel. Voor dit geld en met deze auto zullen weinig kopers zelf gaan rijden, maar het gaat verrassend soepel voor zo’n zware auto. Daarvoor heeft u immers een twaalfcilinder tot uw beschikking, maar toch. En door Magic Body Control – vond zijn oorsprong in de S-klasse – is er nog steeds niets te voelen van een hobbel of gat in de weg. De auto ‘tilt’ als het ware z’n wielen op om het te laten lijken alsof u over een egaal wegdek raast.

Hoewel een prima rijdersauto, er gaat niets boven de ervaring achterin de nieuwe Mercedes-Maybach. Goed genoeg om het ‘oude’ Maybach compleet te doen vergeten.

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS:

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic