fbpx
Home / Go!  / Mission: Possible

Mission: Possible

Een concept car die het zowaar heeft gered tot productiemodel. Gentlemen’s Watch reed de toekomst en de toekomst is geen muurbloempje.

Laten we duidelijk zijn: de BMW i8 heeft een simpelweg fantastisch uiterlijk. De auto balanceert precies op de lijn tussen groen en gemeen. Dus maakt u goede sier bij zowel autofanaten als Greenpeace-activisten. Eén grote maar: u moet er wel op voorbereid zijn om in de schijnwerpers te staan.

De twee dagen dat wij de auto reden zijn wij, eh de auto, ontelbare keren op de foto gezet of werden wij gevraagd om de foto te maken, terwijl twee Italiaanse toeristen voor de auto gingen poseren. Ja, u moet niet mensenschuw zijn met deze auto.

Maar laten we wel wezen, dat neem je graag op de koop toe bij deze hybride sportwagen. Een auto die nauwelijks is afgezwakt als je het vergelijkt met het concept uit 2011. Knap, want makkelijk zal het niet zijn geweest om dit gevaarte productieklaar te krijgen. Behalve de lijnen is ook de techniek namelijk heel bijzonder. Een elektromotor met een actieradius van 37 kilometer en een 1.5 liter driecilinder die verrassend scherp klinkt. Bij elkaar zijn ze goed voor 362 pk en een 0-100 tijd waar de BMW M4 zelfs trots op zou zijn. Zeker in Sport-mode klinkt de typische dreun van de driecilinder fantastisch, al is het geluid – net zoals bij de M-modellen – ietwat versterkt over de speaker.

Helemaal geen minpunten? Nou, misschien één dan. Binnenin de i8 houdt het futuristische wat op en voelt weinig nog aan alsof je in iets uit de toekomst rijdt. Waar de i3, of buiten dit merk de Tesla, dat bijvoorbeeld wél heeft.

De prestaties van een Porsche met het verbruik van een Prius. Dan moet je wel heel zuinig aan doen en dat is ons dan ook niet gelukt, maar zelfs met een permanente voet op het gaspedaal is de i8 beter voor uw portemonnee dan menig sportauto.

Een bereikbare elektrische auto? Nee, nog niet – althans niet voor velen. Maar wel één die de gewone man in de straat enthousiast maakt over groene auto’s. Het kan dus toch.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic