fbpx
Home / Horloges  / Moonwatch

Moonwatch

Een horloge dat vol zit met historische verwijzingen, deze speciale Moonwatch. En iedere verwijzing houdt natuurlijk verband met Omega’s betrokkenheid bij ruimtereizen, in de tijd dat reizen naar de maan nog hip was. Allereerst is daar de  slapende  Snoopy op de wijzerplaat. Dit cartoonfiguurtje, afkomstig uit de bekende Peanuts-strip, was namelijk een bekende mascotte van Nasa. De woorden die Snoopy droomt, ‘Failure is not an option’, werden uitgesproken door acteur Ed Harris in de historische film Apollo 13. De reden dat hij deze uitsprak was dat Apollo 13 (1970) in de problemen kwam en slechts met de grootste moeite, handmatig, kon worden teruggestuurd naar de dampkring van de aarde. Dat terugkeren in de dampkring moest op het juiste moment gebeuren, anders zou de capsule verbranden. Hét moment en het aantal seconden dat de raketmotoren zouden moeten draaien werd berekend op exact 14 seconden. Vandaar dat op de wijzerplaat 14 seconden zijn gemarkeerd, met daarbij de tekst ‘what could you do in 14 seconds?’. Wel, in een ruimtecapsule met als noodtimer een Omega Speedmaster rond de pols dus veel. Namelijk het toestel veilig en wel naar de aarde terugsturen…

Gelimiteerde oplage van 1970 stuks.

www.omegawatches.com

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS:

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic