fbpx
Home / Media  / Surfin’ the world

Surfin’ the world

“Het sneeuwde hard. Een inham in de zee aan alle kanten omlijst door steile kliffen: een geheel in de vorm van een gigantisch amfitheater. Het was duidelijk dat iedereen dacht: “Wat doen we hier in godsnaam?”

Zomaar een citaat uit High Tide, een prachtig fotografisch overzicht van de recente reizen van fotograaf Chris Burkard. Van Alaska tot Nieuw-Zeeland, van Noorwegen naar de Caraïben. En natuurlijk beelden uit Californië, Burkard’s thuisbasis. Een blik in High Tide voelt als een duik in de turquoise Caraïbische Zee, de grijze Atlantische Oceaan, de badwaterwarme Indische Oceaan en de blauwgroene Stille Oceaan ineen. Surfend over de wereld voel je de ene pagina het warme witte tropische zand tussen de tenen en de volgende de koude sneeuw van Noorwegen in het gezicht. Het maakt de lezer of fraaie wijze deelgenoot van de momenten die Chris Burkard dierbaar zijn.

Chris Burkard, 29, is autodidact op het gebied van fotografie. Altijd op zoek naar de meest afgelegen plekken laat hij zien hoe nietig de mens is in majestueuze natuur. Burkard is, samen met zijn team van vier surfers, een van de bekendste outdoor- en surffotografen. Hij wordt wereldwijd gevolgd door meer dan een half miljoen surfers en fotografieliefhebbers.

High Tide, 352 pagina’s, uitgeverij TERRA. Kost € 49,50,-

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud. Photo booth anim 8-bit hella, PBR 3 wolf moon beard Helvetic