fbpx
Home / Art  / Alain Clark

Alain Clark

Zeven jaar geleden scoorde Alain Clark een megahit met de song Father and Friend, die hij samen met zijn vader opnam. Inmiddels is hij zelf vader en reist hij heen en weer tussen Amsterdam en L.A., tussen zijn zoontje en zijn carrièredroom. GW sprak met hem over angst, hoop en vertrouwen…

Wat was de rol van je vader in je carrière?

Hij heeft mij, op een passieve manier, gestimuleerd de muziek in te gaan. Daarmee bedoel ik dat hij altijd een band heeft gehad en als klein kind ging ik graag mee. Maar het was mijn moeder die me op gitaarles heeft gezet toen ik negen was. Dat vond ik heel leuk om te doen, al liet ik het na drie jaar alweer varen, omdat ik eigenlijk basketballer wilde worden…

Heb je wel eens de angst dat je grootste successen al achter je liggen?

Zeker. Die onzekerheid speelt regelmatig op. Maar in mijn liedjes zit vaak een draai waar hoop uit spreekt. En die hoop, dat optimisme heb ik in dit verband ook. Muziek is onderdeel van mijn leven en verandert met me mee. Als ik nu een foto van mezelf zie als 16-jarige met een tuinbroek aan, dan denk ik ‘what was I thinking?’. Maar toen vond ik dat kennelijk gaaf. Daarom is het zinloos om onzeker te zijn over waar ik nu mee bezig ben, of het wel of niet goed genoeg is. Het is iets van dit moment. Het is de overtuiging die ik op dit moment voel. En dat gevoel heb je als muzikant nodig. Want dat geeft de overtuiging dat je je beste werk nog gaat maken…

Lees het complete interview met schitterende foto’s van Rahi Rezvani in GW #54. Nu verkrijgbaar in de winkel!

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD