fbpx
Home / Fashion  / Brand of the Season: Peuterey

Brand of the Season: Peuterey

Ieder kwartaal speurt GW onvermoeibaar langs etalages en door garderobekasten, op zoek naar de Brand of the Season. Met de najaarskou in het vooruitzicht viel onze keuze ditmaal op… Peuterey.

Dat is een opvallende naam. Engels? Frans?

De naam is inderdaad Frans en spreek je uit als ‘putterej’ of, in provinciaals Frans, meer als ‘puttereij’.

Een Fans merk dus?

Nee, Peuterey is volbloed Italiaans. Wie het verhaal achter het woord opzoekt via Google moet even graven, maar komt uiteindelijk terecht op de Italiaanse zijde van het Montblanc massief.

SocietyShop_DSC7135-rgb_1Pardon?

Peuterey is vernoemd naar Aiguilles de Peuterey, een aantal zeer moeilijk bedwingbare bergtoppen ten zuidoosten van Europa’s hoogste berg.

Maakt Peuterey dan kleding voor bergbeklimmers?

Niet bepaald, maar hun ‘signature garment’ is sinds de oprichting in 2002 inderdaad de warme jas. Eentje met een stijlvolle, sportieve en avontuurlijke uitstraling. En met veel aandacht voor details.

Vrijetijdskleding dus vooral?

Zo kun je het noemen. Peuterey staat vooral voor een relaxte, maar ook elegante stijl, die ze zelf liefst omschrijven als ‘luxury casualwear’. Maar een three-button trench coat om bijvoorbeeld over een net pak te dragen behoort ook tot het aanbod.

Bieden ze meer dan jassen alleen?

Jackets en knitwear, ofwel jassen en truien. Dat is de core-business. Voor mannen en vrouwen, overigens.

Duur?

Nee, heel redelijk geprijsd. Jassen beginnen bij zo’n € 350,-, maar zijn dermate tijdloos en mooi gemaakt, dat lang plezier bij de prijs zit inbegrepen. En pullovers zijn er zelfs al vanaf zo’n € 110,-.

Interessant! Waar kan ik meer info vinden?

Probeer om te beginnen eens HIER.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD