fbpx
Home / Media  / Pablo Escobar in Narcos

Pablo Escobar in Narcos

In GW #54 interviewen we Wagner Moura, de acteur die de beruchte Pablo Escobar tot leven brengt in de Netflix-serie Narcos. Maar wie was die Pablo Escobar eigenlijk? Een paar verbijsterende feiten over grootheidswaanzin van deze super-crimineel:

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

– In de jaren ‘80 verdiende Pablo Escobar $ 60 miljoen dollar per dag, dat staat gelijk aan $ 2,5 miljoen per uur, $ 41,666 per minuut en $ 694,- per seconde.

– Pablo Escobar’s landgoed 18 Miljoen m2 besloeg. Dit is 20 x zo groot als het terrein van De Efteling en maar liefst 40 x de oppervlakte van het Vondelpark.

– In de hoogtijdagen van het Medellin-kartel werkten er meer dan 750.000 mensen voor Escobar, dat is meer dan het aantal inwoners van Rotterdam.

– Pablo Escobar was de verwezenlijking van ‘Robin Hood’ en ‘Psychopaat’ in één. Hij startte voedselprogramma’s, bood onderdak aan duizenden armlastige Colombianen én…. vermoordde 3500 burgers. Minimaal.

– Escobar zette alle mogelijke middelen in om zijn waren over de grens te smokkelen: autobanden, voetballen, vliegtuigen én zelfs in zwangere vrouwen…

Het eerste 10-delige seizoen van Narcos is nu exclusief te zien op Netflix.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD