fbpx
Home / Food & Drinks  / Chef’s Special: Jaimie van Heije

Chef’s Special: Jaimie van Heije

Het chef’s restaurant Jaimie van Heije, in het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel, is een restaurant waar het draait om de details. Het is er chique, stoer en gezellig. Of zoals Michelin in zijn gids schreef: Rock N Roll. Vijf vragen aan de chef himself in Chef’s Special, Part 1.

1 – Als je de rest van je leven nog maar één gerecht mag eten, wat zou het zijn?

Saté Babi van de houtskoolgrill met een beetje rijst. De saté van mijn vader is het lekkerste wat er is. Als we dit vroeger aten, was het al een feest bij de barbecue; iedereen zat tijdens het bakken te wachten tot ze een stokje kregen. Het was één van de eerste gerechten waarbij ik mocht helpen koken. Eerst reeg ik alleen het vlees op de stokjes, later mocht ik ook wel eens de saté draaien op de barbecue. Het is dus niet alleen waanzinnig lekker, maar het roept ook heel veel mooie herinneringen op. Doe mij maar elke dag saté!

AK8A1489 Jaimie van Heije2 – Waarom moeten we bij Jaimie van Heije eten?

Eten is een beleving. In mijn restaurant kan Iedereen zichzelf zijn; om echt te kunnen genieten is dat essentieel. Je kunt je bij mij laten verrassen, maar mag altijd aangeven waar je wel en niet van houdt en hoeveel je wil proeven. Voor de rest hoef je niet meer na te denken en geniet je gewoon van de gerechtjes met wat Indonesische invloeden.

3 – Welke culinaire trend mag van jou een langzame en pijnlijke dood sterven?

Die hype van glutenvrij eten. Voor mensen met coeliakie is glutenvrij eten geen trend, maar een levenslange behandeling. Ik denk dat door de hype de ziekte minder serieus genomen wordt.AK8A1899 Jaimie van Heije

4 – Voor wie (dood, levend, fictief of non-fictief) zou je ooit willen koken?

Ik ben een enorme fan van Michael Jordan en het lijkt me geweldig om in een soort ‘Space Jam’ setting de levende legende en het Looney Tunes character Bugs Bunny een diner voor te schotelen. Dat zou toch enorm cool zijn?!

5 – Wat is je ‘signature dish’?

Mijn ‘Gado gado’ presenteert een bekend gerecht op geheel nieuwe wijze, met een knipoog naar de Indonesische keuken.

Restaurant Jaimie van Heije
Kerkstraat 56
1191 JE Ouderkerk a/d Amstel
Tel: +31 20 496 58 48
info@jaimievanheije.nl

 

Nice to know:

Diner voor een abonnee!
Abonnees GW maken kans op een gratis diner voor 2 bij Jaimie van Heije! Daar hoeven ze he-le-maal niets voor te doen. De gelukkige winnaar van deze spontane verrassing ontvangt een persoonlijk bericht van ons!

 

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: