fbpx
Home / Like & Win  / Snijwerk

Snijwerk

Uit onderzoek (onder 1.746 respondenten via FOK.nl, dus niet écht een dwarsdoorsnee van de bevolking, maar toch) blijkt dat 35% van de Nederlanders denkt dat we over 50 jaar met vervangbare organen werken. Dus kunstmatige oren, alvleesklieren, ledematen of kweekharten. 30% van die Nederlanders ziet onze toekomst somber in en verwacht dat er dan meer dodelijke epidemieën zijn dan ooit tevoren. Maar 27% denkt ook dat kanker dan in ieder geval geen dodelijke ziekte meer is. En tenslotte zijn we, volgens 7% van de ondervraagden, over 50 jaar zelfs onsterfelijk! Over vijf decennia weten we meer. Wat we nu slechts met zekerheid weten is waar we met de medische wetenschap vandáán komen: geen antibiotica, onhygiënische omstandigheden en leren opereren volgens het pijnlijke principe van trial en error. Zo zag het leven van artsen en patiënten eruit in ziekenhuizen rond 1900.

U bent getuige van deze toestanden in de schitterende serie The Knick, met een Golden Globe genomineerde rol van Clive Owen. Hij speelt de briljante, maar onconventionele chirurg John Thackery, die de grenzen van de geneeskunde opzoekt, terwijl hij zwaar aan de drugs is. De expliciete en rauwe serie laat op indringende wijze zien hoe de morele waarden en rassenrelaties in deze periode onder grote druk stonden. Want ja, de moderne medische wetenschap moest immers ergens beginnen.

The Knick is vanaf 16 september verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. GW verloot 5 Blu-Rays en doet er, om in de juiste sfeer te komen, ook direct 5 x 2 toegangskaarten voor het fascinerende BODY WORLDS bij. Winnen? Stuur dan voor 30 september een e-mail met nam-gegevens naar info@gentlemenswatch.com, o.v.v. The Knick!

3x2_HR_CampagnebeeldOver BODY WORLDS

Gunther von Hagens’ BODY WORLDS exposities – ook bekend onder de benaming Körperwelten – hebben voor een wereldwijde revolutie gezorgd. Nooit eerder heeft een expositie de manier waarop mensen zichzelf zien zó veranderd. Het is de enige expositie in de wereld die gebaseerd is op een donorprogramma. Inderdaad ja, gebaseerd op geprepareerde lichamen van échte mensen die ooit nog vrolijk over deze wereld rond huppelden! Meer dan 200 anatomische preparaten van menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Meer informatie vind je HIER!

 

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD