fbpx
Home / Places  / 50 vakantiewoningen… voor de prijs van 1

50 vakantiewoningen… voor de prijs van 1

Op zoek naar een leuk vakantiehuis? Voor een beetje villa op een aantrekkelijke locatie betaal je al snel een paar ton. Het alternatief heet The Hideaways Club. Kost ook wat, maar daar krijg je dan ook wat voor…

Wie in de markt is voor een luxe vakantiewoning kan momenteel goede zaken doen. In landen als Spanje, Portugal en Griekenland is veel te krijgen voor relatief weinig geld. Maar ja, dan heb je eenmaal zo’n strak opgetuigde villa en wat dan? Dan moet je er toch eigenlijk wel ieder jaar heen, al was het alleen maar voor het onderhoud.

In plaats van geld investeren in één vakantievilla, is het ook mogelijk om dit te doen in een vastgoed portefeuille met meerdere woningen. Huizen bovendien, die per stuk véél meer waard zijn dan het bedrag dat eenmalig geïnvesteerd moet worden. En dus ook veel meer luxe, vrijheid en vakantie bieden dan op eigen kracht ooit realiseerbaar zou zijn.

O.d1.1_Villa Ombak, Lembongan (new) (high res)

Eénmaal investeren in een dergelijke portefeuille biedt bovendien toegang tot luxe vakantiewoningen over de hele wereld. Op de mooiste locaties, tegemoetkomend aan de wensen van de meest verwende reiziger. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat gevoel hadden wij ook en dus gingen we op zoek naar het addertje onder het gras. Want ja, ook wij herinneren ons natuurlijk de spookverhalen over ‘timesharing’ van een paar decennia geleden.

Maar van addertjes lijkt in dit geval geen sprake. En met het aloude timesharing heeft The Hideways Club al helemaal niets te maken. Het verschil zit ‘m in het eigenaarschap. Bij timesharing investeren deelnemers in periodiek eigenaarschap, dus voor slechts een paar weken, zonder uitzicht op rendement en vrijwel onmogelijk om ooit nog vanaf te komen. Bij The Hideaways Club daarentegen, wordt iedere investeerder mede-eigenaar van de continu groeiende vastgoedportefeuille in zijn gehéél. Hij investeert dus gewoon mee in het aanschaffen van nieuwe vakantievilla’s voor de Club. En hoe meer leden, hoe groter de portefeuille, hoe meer keuze er is voor de invulling van een volgende vakantie.

Momenteel bezit de Club zo’n vijftig villa’s, appartementen en chalets, met een gemiddelde waarde van 1,5 tot 2 miljoen euro per stuk. Doelstelling is 120 objecten met 600 aandeelhouders (nu zo’n 350).Villa Vidro, Algarve, Portugal

Risico’s? Jawel, die zijn er ook. De waarde van vastgoed kan namelijk stijgen, maar ook dalen. En evenzo dus de waarde van de investering. Daar is de Club dan ook helder over. Een duidelijke tekst op de openingspagina van de website legt precies uit wat de mogelijke risico’s zijn. En belangrijker: het maakt duidelijk dat het hier niet gaan om een ‘kleine-lettertjes-concept’ met onverwachte valkuilen. Er wordt ook niet geschermd met allerlei veelbelovende rendementen. Het dividend is duidelijk: zorgeloze vakanties waarbij alles geregeld wordt zonder kopzorg van aanschaf en onderhoud.

Wat het kost? The Hideways Club kent twee vastgoedfondsen: Classic en City. Het eerste bestaat uit ruime vier- en vijfkamervilla’s en –chalets op toplocaties, variërend van Provence en Mallorca tot Phuket en Bali. City bestaat uit classy tweekamerappartementen in ‘s werelds meest bruisende steden, waaronder New York, Dubai, Berlijn tot Bangkok. Investeren in het Classic-vastgoedfonds is mogelijk vanaf (omgerekend) zo’n € 125.000 tot € 330.000 en in het City-fonds vanaf € 100.000 tot € 180.000. Investeren in beide kan natuurlijk ook.

Maar daarmee word je mede-eigenaar van een collectie vakantiewoningen. En dan ben je nog geen vakantieganger. Dat laatste kan pas op het moment dat je ook líd wordt van de Club en een jaarlijkse fee betaalt die varieert van 5000-10.000 euro. Dit bedrag is bedoeld voor het onderhoud van het vastgoed én voor de conciërge-service. Want het privilege om per jaar vier tot acht weken gebruik te kunnen maken van schitterende vakantiewoningen is leuk, het wordt natuurlijk pas écht een zorgeloze vakantie als er ter plaatse een conciërge aanwezig is die alles voor je regelt, uitzoekt en verzorgt. Zoals daar zijn: een transfer vanaf en naar de airport, reservering in het leukste restaurant in de buurt, koelkast gevuld en airco of verwarming al aan bij aankomst… Kortom, net die details die de vakantie meteen laten beginnen.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD