fbpx
Home / Food & Drinks  / Bier en… steden!

Bier en… steden!

Het dondert en het bliksemt, maar het regent nog steeds geen meters bier. Daarom sturen we iedereen tijdens herfstige dagen op pad om de beste pints voor gevorderden te drinken in vijf van de leukste steden van Nederland. Deze bierconcepten hebben er volgens ons wat moois van gebrouwen.Amsterdam

15-11-05 Interior Shoot-07Pop-up bar PAND10 telt af van 10.000 naar 0. Speciaalbiertjes dus. Is het laatste biertje gedronken, dan is PAND10 weg en nooit meer gezien. Er was nog nooit zo’n goede reden om heel gauw wat goudgele – of diep donkere – rakkers te gaan drinken in onze hoofdstad. Nog 8446, 8445, 8444, 8443… PAND10 | Nieuwe Doelenstraat 10 | Amsterdam

Rotterdam

In Rotterdam komt ‘Thank god it’s 5 o’clock’ met groene marker in de agenda. Samen met lokale hotspots haalde Heineken Afterwork het afgelopen jaar al meer dan 7000 young professionals achter hun laptop vandaan om het eind van de werkdag te vieren met bier en happen. Na Amsterdam, Haarlem en Den Haag klinkt de koude Heineken nu in 010. Op 19 november al in cocktailclub HUGH, op 3 december in Seve en op 10 december in nhow. #isit5PMyetHAW by Jesaja 3

Den Haag

Bij Rootz in Den Haag zijn ze uitzonderlijk goed in culinair doen met bier. In de mooie stad achter de duinen serveert het restaurant in een oud koetshuis meer dan 240 bieren. Met het beste uit de Lage Landen worden robuuste volksfavoriete modern geherintroduceerd. Rootz | Grote Marktstraat 14 | Den Haag

Haarlem

Een oude kerk werd een restaurant en bar waar de biergoden aanbeden worden. En laten we in De Jopenkerk nou net het beste biertje van Nederland drinken. De ‘Jopen Mooie Nel’ werd uitgeroepen tot het gerstenat superior van 2015. En daar kunnen ze in Haarlem ook best verdienstelijk bij koken. De Jopenkerk | Gedempte Voldersgracht 2 | Haarlem

Utrecht

Hangend aan een statafel tap je een eigen biertje. En nog maar eens eentje. En nog eens een vaasje. Je bestelt een burger erbij. Onion rings. Een hele kip. Beers & Barrels zit niet alleen in het hart van Nederland, maar ook in het hart van de bierende man. Beers & Barrels | Oudegracht aan de werf 125 | Utrecht
15-11-04 Cocktails-14Bonus tip speciaal voor jou! Je kunt ook lekker geraffineerd doen en ondertussen biertjes aftikken. Jackson Dubois aan het Spui in Amsterdam maakt hoppige cocktails en serveert bij de zogenaamde hoptails street food van over de hele wereld.

 

Over de schrijfster:

Als voormalig modemeisje volgde Marlies haar innerlijke foodie om als The Storyteller van Typhoon Hospitality over de – in haar bescheiden mening – lekkerste merken van ons aardbolletje te gaan schrijven. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles er tussen in; als het hospitality related is, it’s their business! Volg Marlies en Typhoon Hospitality ook op Instagram.
 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD