fbpx
Home / Horloges  / Oris redt koraal

Oris redt koraal

Oris slaat de handen ineen met de Australian Marine Conservation Society (AMCS) voor het behoud en de bescherming van het Great Barrier Reef en lanceert de Oris Great Barrier Reef Limited Edition II.

01 735 7673 4185-Set RS_sps.tifDe Oris Great Barrier Reef Limited Edition II (in 2010 was er een editie I) is beperkt tot een oplage van 2000 stuks en gebaseerd op de Aquis, Oris’ populaire duikershorloge. Een van de meest opvallende eigenschappen van het nieuwe model is de innovatieve dag aanduiding op de wijzerplaat.

Bij het ontwerp van het horloge haalde Oris inspiratie uit de zee, maar richtte zich ook op functionaliteit en afleesbaarheid. Dus terwijl de donkere zeeblauwe wijzerplaat en koraalgele details het kleurenpalet van het Great Barrier Reef weerspiegelen, zorgen ze tegelijkertijd voor contrast en dus afleesbaarheid, zelfs in de duistere diepten onder het wateroppervlak.

De duikeigenschappen van het horloge worden voortgezet in de 46mm roestvrijstalen kast, die waterdicht is tot 50 bar/500 meter. De inleg van de in één richting draaibare lunette is van zwartglanzende keramiek – een krasvast, non-corrosief materiaal dat Oris een aantal jaren geleden voor het eerst in z’n duikershorloges gebruikte.

De rubber band is voorzien van het door Oris ontwikkelde veiligheidsanker en de schuivende slede in de vouwsluiting. Deze kenmerken werden ontwikkeld in samenwerking met professionele duikers en zorgen dat Oris duikershorloges steviger vastzitten, makkelijk verstelbaar zijn en gemakkelijk draagbaar over een duikpak.01 735 7673 4185-Set RS_box.tif

De Oris Great Barrier Reef Limited Edition II is een opvallend, functioneel duikershorloge, waarvan de opbrengsten bovendien deels ten goede aan het werk van een van ’s werelds meest gerespecteerde en effectieve organisaties voor het behoud en de bescherming van het zeeleven. Het is leverbaar vanaf februari 2016 en kost naar verwachting rond de twee mille.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: