Instant Search

A Stylish Magazine for Men

Onmiskenbaar Depp

Wie Johnny Depp ziet in de misdaadfilm Black Mass kan zich moeilijk voorstellen dat hij tot tweemaal toe werd verkozen als ‘sexiest man alive’ door People Magazine.Want als hij als sexy wordt beoordeeld, dan voldoet zo’n beetje iedere vent aan die kwalificatie. Fijne gedachte misschien voor de gemiddelde man, maar feit is natuurlijk dat de looks waarmee Depp deze waardering binnensleepte voor zijn rol als Boston’s meest beruchte crimineel ooit, James ‘Whitey’ Bulger, drastisch werden weg geschminkt onder een flinke laag nephuid, lichtblauwe lenzen en een kalende pruik. Een boef moet er immers uitzien als een boef, nietwaar?

BLACK MASS
BLACK MASS

De metamorfose mag Depp weliswaar geloofwaardiger maken als bad-guy; waar we vooral benieuwd naar zijn is de acteerprestatie van deze de laatste jaren toch wat afglijdende acteur. Want laten we wel wezen, het niveau dat hij haalde in What’s Eating Gilbert Grape, Ed Wood, Dead Man, en Fear and Loathing in Las Vegas heeft zich in de jaren die volgden niet echt door ontwikkeld. En dat vinden we, ondanks het commerciële succes van de Pirates-reeks.

Het waargebeurde verhaal Black Mass speelt zich af in Zuid Boston: 1970. FBI-agent John Connolly probeert de Ierse gangster Whitey Bulger (Johnny Depp), broer van senator William M. Bulger, over te halen om samen te werken met de FBI met het doel een Italiaanse maffiafamilie uit te schakelen. Whitey stemt in, maar de onwaarschijnlijke samenwerking verloopt niet zoals gepland. De maffia probeert terrein op Whitey te winnen en dat kan hij niet accepteren. De FBI heeft Whitey nodig om de maffia op te pakken, maar door hun bondgenootschap groeit Whitey uit tot een van de meest beruchte en gewelddadige criminelen die Boston ooit heeft gekend.BX_BLKMASS_BD_SL_3D

Black Mass kent een ware sterrencast met o.a. Joel Edgerton (The Great Gatsby), Golden Globe winnaar Kevin Bacon (The Following), Emmy Award winnaar Benedict Cumberbatch (The Imitation Game) en Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) en is geregisseerd door Scott Cooper (Crazy Heart).

Genoeg kwaliteits-ingredienten voor een even spannende als interessante film dus. Maar de vraag is: hoe brengt hoofdrolspeler Depp het er vanaf? Is dit zijn langverwachte come-back in de wereld van de meer serieuze kwaliteitsdrama’s?

Oordeel vooral zelf! Black Mass is vanaf nu verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en VOD!