fbpx
Home / Hi-tech  / Horloge uit de oertijd

Horloge uit de oertijd

De Urwerk UR-105 T-Rex wordt beschermd door een bronzen harnas dat nog het meest doet denken aan de huid van een prehistorisch reptiel – inderdaad, de T-Rex.

Ondertussen toont dit vreemde horloge de tijd in haar meest symbolische en universele vorm. Namelijk door net als de zon van oost naar west door het blikveld te schuiven. Daarbij zijn altijd slechts 60 minuten tegelijkertijd in beeld. Ofwel: het verleden bestaat niet meer en de toekomst moet nog worden gecreëerd. Het gaat er dus om wat we met deze 60 minuten doen.

Nice to know: Op de achterzijde van dit horloge zijn twee turbines zichtbaar, waarmee het uurwerk automatisch opwindt. Dat opwinden kan worden aangepast op het gedrag van de drager. Is die inactief, dat zorgt standje FULL dat de minste beweging al energie oplevert. Is de drager juist heel bewegelijk, dan zorgt RED voor gereduceerde opwinding, om teveel spanning op de veer te voorkomen.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: