fbpx
Home / Media  / Om te zien

Om te zien

Niets is zo onberekenbaar als het weer. Tenminste, zolang je in Nederland verblijft. Dus soms is het gewoon lekker om een avondje te buizen. Twee tips van zojuist verschenen releases…

Homeland 5

Het vijfde deel in deze spionagereeks komt letterlijk en figuurlijk dichterbij dan ooit. Niet alleen speelt het verhaal zich vrijwel geheel af in Duitsland (met een uitstapje naar Nederland; let op de klungelige kentekenplaat van de geparkeerde Peugeot J), maar ook qua actualiteit is het helemaal nu en hier. Terroristische dreiging alom en zo nu en dan een verwijzing naar de politiek gebeurtenissen en aanslagen die daadwerkelijk tijdens de duur van de opnamen of vlak ervoor plaatsvonden. Complexer dan eerdere seizoenen, maar zeker zo spannend!

In the Heart of the Sea

Deze nautische spektakelfilm, onmiskenbaar gebaseerd op het beroemde verhaal van Moby Dick, vertelt de geschiedenis van walvisvaarders die oog in oog komen te staan (of hoe zeg je dat, want walvissen staan nietJ) met een ongekend grote walvis, die de andere walvissen beschermt. Een soort Greenpeace avant la lettre dus. De rollen zijn nu omgekeerd en de scheepslieden moeten tot het uiterste gaan en alles doen om in leven te blijven. Zware stormen, voedseltekort, paniek en verdeeldheid drijft de mannen tot wanhoop en laat hen nadenken over de waarde van het leven en de moraliteit van hun beroep. Een film die naast veel spektakel ook ruimte biedt voor interessante persoonlijke dilemma’s waar de hoofdrolspelers mee worstelen. Glansrollen zijn er voor Chris Hemsworth (Thor, The Avengers) als Owen Chase, Benjamin Walker (Abraham Lincoln, Vampire Hunter) als George Pollard en Cillian Murphy (Inception) als Matthew Joy.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD