fbpx
Home / Hi-tech  / Montblanc 4810 ExoTourbillon Slim 110 Years Edition Europe

Montblanc 4810 ExoTourbillon Slim 110 Years Edition Europe

Montblanc viert dit jaar zijn 110e verjaardag met een nieuwe 4810 collectie. Dat vraagt wat uitleg, want het bedrijf werd pas opgericht in 1910…

Maar het avontuur van Montblanc begon eigenlijk al in 1906, toen drie Zwitserse pioniers in Amerika de niet-lekkende-vulpen-met-vulling introduceerden. Vier jaar later doopten ze hun bedrijf ‘Montblanc’, naar de hoogste berg in Europa. En inderdaad, die meet 4810 meter. Vandaar dus die naam en het 110 jarig jubileum in 2016. Dit jubileum horloge, een hommage aan de reizigers van weleer, is voorzien van een zogeheten exo-tourbillon, waarbij de balans niet binnen, maar óp de tourbillonkooi is geplaatst. De handgeschilderde kaart op de wijzerplaat is leverbaar in drie versies: Noord Amerika, Azie en Europa. Kost circa € 34.500,-

Nice to know: Een exo-tourbillon biedt voordelen. De draaiende kooi is namelijk kleiner en heeft minder massa, zodat ook de draaibeweging minder energie kost. Het verbruikt hierdoor dertig procent minder energie dan conventionele constructies.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: