fbpx
Home / Gadgets  / WIN!!! Maak van je smartphone een topcamera!

WIN!!! Maak van je smartphone een topcamera!

Een van de beste fotogadgets die wij de laatste tijd voorbij zagen komen heet DxO ONE. Dit high-tech apparaatje is zo compact als de grip van een spiegelreflexcamera, maar biedt fotografische kwaliteiten die gelijkwaardig zijn aan die van een complete topcamera. 

De DxO ONE is een cameramodule die zich via de Lightning-poort laat koppelen aan een recente generatie iPhone of iPad. Het display daarvan dient vervolgens als viewfinder en biedt een scala aan bedieningsmogelijkheden. Verder functioneert de DxO ONE vooral autonoom: hij beschikt over een eigen oplaadbare accu en microSD slot en pleegt dus geen aanslag op de opslagcapaciteit of standby-tijd van het partner-apparaat. Da’s mooi om te weten. Nog veel interessanter zijn echter de technische specificaties die schuilgaan in de massief aanvoelende, deel aluminium body van dit 108 gram wegende apparaatje. Die zijn namelijk indrukwekkend. DxO ONE- connectedZo is het uitgerust met een 1 inch CMOS beeldsensor met backside illumination en 20,2 megapixels. Meer dan genoeg resolutie om het beeld te croppen voor optimale compositie en toch nog prachtige grote prints te maken. Video opnames behoren ook tot de mogelijkheden: full HD (1080p bij 30 fps) of 4 x slowmotion (720p bij 120 fps). Dat alles wordt vastgelegd door hoogwaardig glas, opgebouwd uit zes asferisch geslepen lenzen met een brandpuntsafstand van 11,9 mm (gelijk aan 32 mm in full frame) bij een maximale diafragmaopening van f/1.8. Prettig lichtsterk dus, te meer daar het iso-bereik loopt van 100 tot 12.800 en zelfs kan worden uitgebreid naar 25.600 en 51.200. De DxO ONE maakt foto’s in jpg- of dng-formaat, maar beschikt bovendien over een speciaal raw-formaat, SuperRAW gedoopt. Hierbij maakt de camera vier raw-opnames snel achter elkaar, welke vervolgens in de computer met dedicated DxO-software automatisch worden gecombineerd tot één beeld. Het resultaat: een veel groter dynamisch bereik en minder ruis. Ofwel, foto’s waarmee je thuis kunt komen.

Adviesprijs: € 499,- Meer info vind je HIER.

WINNEN?

Fotografeer de nieuwe GW (#57) op een bijzondere / vreemde / verrassende / spannende / interessante locatie en stuur de foto uiterlijk 20 augustus naar info@gentlemenswatch.com o.v.v. DxO ONE! Vergeet niet uw naw-gegevens mee te sturen. Uit de inzenders kiezen wij 1 winnaar die de DxO ONE thuis gestuurd krijgt!

(Ingezonden foto’s mogen door GW vrij gebruikt worden voor eventuele publicatie in print en/of online)

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD