fbpx
Home / Hi-tech  / Shine a light

Shine a light

Een paar jaar geleden verraste HYT de wereld door de urenwijzer van een mechanisch horloge te vervangen door een fluorkleurige vloeistofkolom die zich langzaam vult, om op die manier de uren aan te duiden. Nu verrassen ze wederom…

…Door ditzelfde concept -in de HYT H4 Metropolus- te verrijken met een mechanische lichtbron, zodat men ook in het donker kan zien hoe laat het is. De werking is eenvoudig: door aan de kroon op 4 uur te draaien wordt een dynamo in werking gesteld die een voorraadje stroom aanmaakt. Een druk op dezelfde kroon zorgt ervoor dat de stroom via twee led-lampje onderaan de wijzerplaat vrijkomt in de vorm van een sfeervol blauw licht. Mocht je interesse hebben om er een aan te schaffen: reken op een kleine ton in euro’s voor dit stukje mechanisch vernuft.

Nice to know: Een boek lezen met behulp van de lichtopbrengst van dit horloge is een tijdrovende klus: een druk op de kroon zorgt voor maximaal een paar seconden licht.

Kijk hier hoe dit er in real life uitziet:

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: