fbpx
Home / Art  / Topmes

Topmes

Toe aan een nieuw zakmes? Mooier dan dit exemplaar zul je niet snel vinden…

28873909065_222f647999_k Afkomstig van ons favoriete Amerikaanse messenatelier William Henry, alwaar ze het ontwerpen van bijzondere messen letterlijk tot een kunst hebben verheven. Dit exemplaar genaamd Spearpoint Liberator wordt gemaakt in een oplage van 50 stuks. Het frame is van hand gesmeed sterling zilver en ingelegd met Zinc Matrix Kingman turkoois. Dat is turkoois afkomstig uit de beroemde Kingman mijn in Arizona, welke is ‘ingespoten’ met zink, om een opvallend contrast te creëren tussen de blauwe edelsteen en het wit glanzende metaal. Ook het lemmet is hand gesmeed, van damaststaal. Dat is niet alleen harder en blijft dus langer scherp, maar oogt door de wervelende patronen ook nog eens heel erg fraai. De knoppen om het mes met één hand te kunnen openen en sluiten zijn ingelegd met een prachtige witte topaas.28798269111_91a380f9a5_k

Kost 2200 dollar. Meer info vind je HIER.

En mocht ie toevallig net zijn uitverkocht: William Henry heeft meer topmessen in het assortiment.

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: