fbpx
Home / Art  / Juwelier met beleving

Juwelier met beleving

Natuurlijk, bij juwelier House of Pertijs in Breda kun je uitstekend terecht voor een mooi horloge. Maar deze interessante winkel biedt zoveel meer dan dat.

Het kopen van een kostbaar horloge doen de meeste mensen immers niet iedere dag. Dat moet een feestje zijn. Bij Pertijs begrijpen ze dat heel goed. Vandaar dat ze hun winkel hebben ingericht als een feestelijke omgeving, eentje die verrast en inspireert. Om dat te bereiken werd niet over een nacht ijs gegaan. Zo werd voor het ontwerp een beroep gedaan op architect Rob Wagemans van Concrete Amsterdam, bekend van onder meer Citizen M, de Supperclub en het Mercedes Benz museum in Stuttgart. Zijn eerste presentatie bestond uit een klein zwart huisje gemaakt van karton. Een huisje zoals een kind dat zou tekenen, met daarin een goudgeverfde usb-stick en op de achterwand de naam: House of Pertijs.

107689-255bbd31-74e9-406f-abf4-5a38a52286ec-pertijs-09-original-1378829084Deze eenvoudige maquette vormde het begin van de droom die uiteindelijk ook realiteit werd: een juweliersbedrijf, met een hart van goud. Letterlijk. Want eenmaal in de zaak wordt het oog al snel getrokken door een immense baar van goud. Wanneer deze volledig open is geschoven vormen dit de vitrines waarin juwelen en horloges van vele merken liggen te schitteren. Daar omheen bevindt zich de open en gastvrije, bijna huislijke belevingswereld die dit tot zo’n unieke juwelier maakt. Een wereld die geurt er naar goede Italiaanse koffie, met kunst aan de muur en overal waar je kunt kijken mooie spullen, boeken en luxe (woon)accessoires. Het maakt House of Pertijs tot een feestje voor de zintuigen, uniek in zijn soort.

Tip: HIER kun je een virtuele wandeling maken door deze bijzondere zaak. Leuker nog: ga er gewoon eens langs!

House of Pertijs, Parkstraat 12-14, 4818 SJ Breda

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD