fbpx
Home / Fashion  / PME Legend, Brand of the Season

PME Legend, Brand of the Season

Als één kledingmerk wordt geassocieerd met de woorden mannelijk en stoer, dan is het wel PME Legend…

Klopt! En dat is mede te danken aan die prachtige stem in de vroegere Commander Jeans commercial.

Die was inderdaad memorabel. Overigens was dat geen acteur of zo. Het unieke stemgeluid behoorde toe aan ene David H. Clayton, die daadwerkelijk leefde en werkte op de rustplaats voor gepensioneerde vliegtuigen waar die commercial werd opgenomen.

Maar de stem is vervangen.

Hij wel, de opnamelocatie niet. In commercials van PME Legend zijn de hoofdrollen steevast weggelegd voor stoffige landschappen, oude vliegtuigen en ruige mannen met stalen zenuwen én een goed gevoel voor kleding.

Op naar die kleding. Wat valt daar over te zeggen?

PMELegend-Commander-PTR985-BBW

Commander 2 jeans € 99,95

Uitstraling en kwaliteit. Dat zijn dé peilers die het tot een van de meest succesvolle mannenmerken in de Benelux maken. Uitstraling dankzij de kenmerkende ‘vintage’ pilotenstyling. Maar ook kwaliteit vanwege die band met aviation: avontuurlijke piloten krijgen immers te maken met extreme weersomstandigheden en de kleding moet daarop zijn voorbereid. PME legend neemt de luchtvaart-link dus niet alleen qua uiterlijk, maar ook inhoudelijk bloedserieus, resulterend in kwalitatieve topkleding.

PMELegend-MA1flightjacket-PJA61132-599

MA1 Flight Bomber € 199,95

Wat is nieuw in 2016?

Het merk bouwt momenteel aan een nieuwe collectie met opvallende silhouetten, materialen en technieken. Die focust op drie voordelen: comfort, bescherming en een stoere maar verfijnde uitstraling. De inspiratie voor deze collectie is gebaseerd op verschillende natuurelementen die de piloot tijdens een vlucht tegenkomt: wolkenformaties, overgang van dag naar nacht en de trilling van warme lucht. De spring summer 2016 collectie laat een verfijnde, cleane stijl zien. Gecombineerd met stoere, worn-in styles, natuurlijk geïnspireerd op de avation-geschiedenis van PME Legend. Voornamelijk terug te zien in de denim collectie, maar ook in vernieuwde klassiekers zoals de M-1965 Cotton Field Jacket.

Nog ontwikkelingen op denim gebied?

In september van het afgelopen jaar werd Generation 2 gelanceerd, waarmee het merk drie vernieuwde designs van de meest verkochte jeans introduceerde. In 2016 krijgen deze denims een update naar een smallere fit, voorzien van comfort stretch. Naast de bekende Aviator, Bare Metal en Commander Jeans komt er nog een nieuw model in de collectie: PME Legend Nightflight Jeans. Een cleane, slim fit denim met een smallere fit dan de voorgaande jeans.

Prijzen?

Méér dan prima. Voor rond de honderd euro is er een topjeans naar keuze. En dat is slechts één item binnen de even brede als stijlvolle collectie, die varieert van pilotenjacks tot shorts en van polo’s tot sneakers.

Meer info?

Die vind je HIER! Inclusief een shop om te bestellen!_77A0102

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: