fbpx
Home / Media  / Superhelden zijn het (on)eens

Superhelden zijn het (on)eens

Batman v Superman: Dawn of Justice is ongetwijfeld de meest controversiële film over deze superhelden ooit…

Regisseur Zack Snyder (Man of Steel) brengt in Dawn of Justice voor het eerst Ben Affleck als Batman/Bruce Wayne en Henry Cavill als Superman/Clark Kent samen op het scherm. De film is zeer stijlvol geschoten, met duistere, onheilspellende beelden, en moet duidelijk een volwassen publiek aanspreken. Het verhaal?

Bezorgd om de soms ongecontroleerde acties van een bijna tot God verheven superheld (Superman dus), neemt Gotham City’s eigen krachtige vigilante (Batman) het op tegen deze redder van Metropolis. Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het uberhaupt nodig heeft… En terwijl Batman en Superman elkaar in de haren vliegen, verschijnt er een nieuwe bedreiging aan de horizon die de mensheid in groter gevaar brengt dan ooit tevoren.

Het gevolg is voorspelbaar (spoiler alert): Batman en Superman gaan sámen de strijd aan tegen deze nieuwe bedreiging en krijgen daarbij – out of the blue- ook nog de hulp van Wonder Woman.

Het verhaal is groots, ingewikkeld en resulteert in een lange film: 151 of zelfs 182 minuten, afhankelijk van welke versie je bekijkt.

Of het de zit waard is? Beoordeel dat zelf maar! De film is nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd. Onderstaand interview met Affleck en Cavill over deze film is sowieso de moeite waard om vooraf even te bekijken 🙂

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD