fbpx
Home / Media  / O jee… het is O.J.!

O jee… het is O.J.!

De beelden die op tv te zien waren vallen in de categorie van de tsunami in Thailand en de horror van 9-11: ze zijn onuitwisbaar in je geheugen geprint. De moord -of het complot- waarin voormalig American footballspeler O.J. Simpson terechtkwam, houdt al meer dan 20 jaar ‘believers’ en ‘non-believers’ in het ongewisse. Herbeleef het verhaal en alles wat er zich op de achtergrond afspeelde in deze fascinerende serie!

The People versus O.J. Simpson is het eerste deel in nieuwe reeks American Crime Stories, geproduceerd door Ryan Murphy. In het format van een miniserie brengt hij iconische Amerikaanse misdaden of rechtzaken naar het scherm. Het spits wordt afgebeten door O.J. Simpson, terwijl de orkaan Katrina centraal zal staan in een ongetwijfeld meeslepend vervolg.

Een paar feiten die je ng niet wist over de O.J. Simpson case?

De politie ontdekte de lichamen van Nicole Brown en Ronald Lyle Goldman door de hond van Brown, die hen met bebloede pootjes naar de plek des onheils leidde

Toen de moord plaatsvond lagen de kinderen van Brown te slapen 

Meer dan 20 helikopters volgden de achtervolging van O.J. Simpson nadat hij niet kwam opdagen bij het politiebureau zoals afgesproken en alle grote televisiekanalen onderbraken de programmering voor de live-achtervolging

Bijna 95 miljoen mensen bekeken de live-achtervolging en arrestatie op televisie

Domino’s Pizza verkocht die avond evenveel pizza’s als tijdens Super Bowl Sunday, wat normaal gesproken voor Domino’s Pizza de drukste dag van het jaar is 

De veelvuldig geprezen sterrencast bestaat alleen maar uit grote namen waaronder John Travolta (Pulp Fiction,Grease), die met deze serie een comeback maakt op televisie na vier decennia. Travolta speelt de rol van advocaat Robert Shapiro. David Schwimmer (Friends, Band of Brothers) kruipt in de huid van Kim Kardashians overleden vader Robert Kardashian, de advocaat die Simpson destijds verdedigde. Cuba Gooding jr. (Jerry Maguire, As Good as It Gets) speelt de rol van O.J. Simpson en Sarah Paulson (Carol, Serenity) vertolkt de rol van openbaar aanklager Marcia Clarke.

Zowel de Blu-ray als DVD bevatten interessante extra’s, waaronder een interactieve timeline met feiten uit de zaak. Nu verkrijgbaar!

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD