fbpx
Home / Media  / 11.22.63

11.22.63

https://www.youtube.com/watch?v=NXUx__qQGew

Zoals zo vaak is ook hier het boek veel beter dan de film. Maar ja, niet iedereen leest boeken. Daarom als tip van de week deze mini-serie van J.J. Abrams!

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Hij behandelt hierin het interessante thema van tijdreizen op een fascinerende manier. Namelijk door dit te koppelen aan de moord op John F. Kennedy. Want wat als je die zou kunnen voorkomen? Hoe zou de huidige wereld er dan uitzien? Beter? Was deze moord werkelijk zo’n belangrijk kantelpunt in de moderne westerse geschiedenis?

Leraar Engels Jake Epping (James Franco) twijfelt. Hij twijfelt over de zin van zijn huidige leven en wil een verschil maken. Zijn bevriende cafébaas Al Templeton (Chris Cooper; The Bourne Identity) heeft een manier gevonden om terug te reizen in de tijd. Maar alleen naar een bepaald punt in de jaren ’60. Hij denkt dat de moord op John F. Kennedy een keerpunt in de wereldgeschiedenis is geworden en vraagt Jake om deze te voorkomen, omdat hij zelf te ziek om dit te doen. Jake waagt het erop en stapt terug in de tijd. Maar het verleden, dat niet veranderd wil worden, vecht keihard terug.

Nu verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD