fbpx
Home / Places  / Franse revolutie in Amsterdam

Franse revolutie in Amsterdam

Onlangs heropende The French Connection aan de Amsterdamse Singel 460 zijn deuren. Wie eerder al eens deze in 2015 gestarte zaak bezocht ontdekt dat muren een lik verf hebben gekregen, dat voorin de zaak robuustere tafels zijn gezet en…

…er een nieuwe bar is geplaatst. O ja, en de bediening is tegenwoordig uitgerust met leren schorten. Stoer detail, maar belangrijker is dat ze hoofd voor hoofd –hoe toepasselijk in deze revolutie-context- zijn geselecteerd op passie en kunde. Zo nemen ze je als gast via verhalen mee op een culinaire reis langs de Franse districten. Want dat is waar alles hier natuurlijk om draait: de Franse cuisine, op geheel eigen, revolutionaire wijze. Elk gerecht op het menu is gelinkt aan één van de dertien ‘departements’. In receptuur, ingrediënten en/of technieken. Een bisque van crab tourteau komt bijvoorbeeld met crème van limoengras en basilicum. De gestoofde kalfswang krijgt een puree van pommes dauphinoise. En in een Franse Bellini is champagne gecombineerd met dragonijs. Vanaf € 40 geniet je hier van een 4-gangen menu, maar à la carte een eigen reis door Frankrijk plannen kan natuurlijk ook.

The French Connection | Singel 460 | 1017 AW | Amsterdam

jeff-3485 x chefs special met: Jef van den Hout, chef @ The French Connection.

1 – Als u de rest van uw leven nog maar één gerecht mag eten, wat zou het zijn? Het lekkerste gerecht dat ik ooit geproefd heb is ganzenlever met paling bij De Librije. Hier kan je mij op elk moment voor wakker maken! En dat zegt nogal wat…

2 – Waarom moeten we bij The French Connection eten? We streven ernaar om simpelweg heel goed te koken en service te bieden die je niet zoveel meer ziet in Amsterdam. Wij koken echt voor de gasten en niet om de tent zo vol mogelijk te rammen met bijvoorbeeld dubbele shifts. Daarnaast vind ik dat ons restaurant heel sfeervol is geworden. We zijn ook erg tevreden met de locatie, heel centraal aan de Singel.

3 – Welke culinaire trend mag van u in de vergetelheid verdwijnen? De overdosis aan hipsterbarretjes en brunch toko’s waar ze smoothies verkopen van 7,50 euro voor een beker met gepureerd fruit en belachelijk geprijsde bakken kokosyoghurt met granola. Ook het ‘foto-koken’ mag van mij een hele langzame of snelle dood sterven, allebei prima. Ik zag laatst een chef die kookte voor Instagram, sorry hoor maar wordt dan lekker fotograaf. Koken gaat uiteindelijk puur om smaak en beleving en deels ook presentatie, maar de essentie blijft smaak.

4 – Voor wie (dood, levend, fictief of non-fictief) zou u ooit willen koken? Gordon Ramsay. Dat vind ik een mooie vent. Ik zou graag voor hem willen koken, pils met hem drinken en van hem leren.

5 – Wat is uw ‘signature dish’? Ik hou van verandering, dus een echt signature dish heb ik niet. Wel heb ik net een nieuw topgerecht op de kaart staan, rode poon met linzencurry en wortel-gembercrème. Die vind ik zelf echt mooi. Ik maakte hem tien jaar geleden voor het eerst. ‘t Blijft een topper. Misschien typeert dit gerecht qua smaak wel mijn signature: spicy, vol van smaak en met de juiste zuren.

fc_food19511fc_food19140

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD