fbpx
Home / Hi-tech  / De vorm van geluid

De vorm van geluid

Wat is de vorm van geluid eigenlijk? In ieder geval niet rechthoekig. Dus waarom zouden speakers dat dan wel moeten zijn?

BLa90-15CS-AMe01Dat het gros van de geluidsboxen min of meer aan die vorm voldoet betekent nog niet dat dit de meest ideale is. Zo bewijst B&O met de buitenissig vormgegeven BeoLab 90. Speakers zonder aanwijsbare voor- of achterkant, maar met een 360º-design, “dat de allesomvattende geluidsperformance onderstreept”. Geen loze kreet, want de vreemde vorm is 100 % functioneel. Zo zijn de BeoLabs 90’s bijvoorbeeld uitgerust met Beam Width Control. Daarmee kan men de breedte van de geluidsstraal aanpassen aan verschillende luistersituaties. BLa90-15CS-Me13Ofwel met één druk op de knop een enkele sweet-spot (optimale luisterplek) uitbreiden tot een verspreiding van de muziek door de hele ruimte. Da’s ideaal tijdens een feestje. Al is de kans natuurlijk wel groot dat iedereen zich tijdens dat feestje juist op één plek zal verzamelen. Namelijk recht voor deze vreemd ogende luidsprekers. Om ze eens goed te bestuderen.

Adviesprijs BeoLab 90: € 34.990,-. Per stuk, wel te verstaan.

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD