fbpx
Home / Hi-tech  / De flexibiliteit van B&O

De flexibiliteit van B&O

Dé mediatrend van nu is flexibiliteit. Mensen willen zelf bepalen wat ze kijken of beluisteren, wanneer ze dat doen en waar ze dat doen. Streaming diensten voor muziek en films varen er wel bij. Dus waarom zou ook de hardware niet wat meer flexibiliteit bieden?

Goeie vraag. Bang & Olufsen introduceert daarom de BeoVision Horizon TV die zijn beeld automatisch aan de lichtomstandigheden in de ruimte aanpast. Aan de muur bevestigen is nog altijd een optie, maar het apparaat kan ook op een 360-graden draaiende vloerstand worden geplaatst. Of beter nog, op wielen. Want dankzij het meters lange snoer rijd je ‘m moeiteloos van kamer naar kamer. Voorzien van sleuf voor de smartcard van uw tv aanbieder, dus een separate decoder is niet nodig. Bovendien: dankzij het Android Smart TV-platform is eenvoudig toegang te krijgen tot een eindeloze hoeveelheid web-gebaseerde content. En dankzij de geïntegreerde Google CastTM-technologie kunnen films, foto‘s en muziek rechtstreeks van een mobiele telefoon of tablet naar de tv worden gestreamd.

Even geen tv, maar een lekker stukje muziek? De BeoSound ziet er niet alleen futuristisch uit, maar biedt bovendien een kamervullend geluid. Uitgevoerd in solide aluminium zijn de plaatsingsmogelijkheden ongeveer eindeloos: op een boekenplank, losjes op de vloer, naast de salontafel of buiten op het terras, zodat ook de buren lekker mee kunnen genieten. Om de verrassend stevige bastonen langs de onderkant te laten ‘ontsnappen‘, zweeft deze kegelvormige luidspreker een paar millimeter boven de vloer. De BeoSound is overigens uitgerust met dezelfde Acoustic Lens Technologie van klassieke Bang & Olufsen-luidsprekers als de BeoLab 5 en BeoLab 18, waarbij de bovenin de luidsprekers geplaatste akoestische driver het geluid stuurt naar een reflector die vervolgens zorgt voor een krachtig 360-graden weergave.

BeoVision Horizon TV 40” kost € 2995,-. In 48”: € 4395,- De BeoSound 1 (batterijvoeding) kost € 1295. De BeoSound 2 (lichtnetvoeding) € 1695.

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD