fbpx
Home / Fashion  / Naar de Maen

Naar de Maen

Maen is oud-Nederlands voor maan. Bij Maen Watches zijn ze dan ook dol op dit nabijgelegen hemellichaam.

Zo dol, dat je hun gehele horlogecollectie hebben voorzien van maanfase indicatie. Een complicatie waar niemand écht iets aan heeft, tenzij je je intensief bezig houdt met getijden of gelooft in weerwolven of de libidoverhogende werking van een volle maan. Maar nuttig of niet, de maanfase indicatie is altijd een sympathiek ogend extraatje dat iedere wijzerplaat, mits goed ontworpen, een aantrekkelijke meerwaarde geeft. Met dat ontwerp is bij Maen niets mis. De horloges zijn strak, tijdloos en minimalistisch vormgegeven, komen in de klassieke maat van 38 mm (dus te dragen door hem én haar), zijn per type in oplage beperkt tot 75 exemplaren en kosten, ondanks de Zwitserse (kwarts)techniek binnenin, niet meer dan € 219,- per stuk. Wie de site bezoekt ontdekt overigens dat Maen Watches is gevestigd in het Zweedse Stockholm of all places. Er had dus ook zomaar måne op de wijzerplaat kunnen staan. Tja, en hoe we dat dan hadden moeten uitspreken… Maen is dus zo gek nog niet. En het goede nieuws: binnenkort komt er een horloge voorzien van automatisch uurwerk. In de gaten houden dus dit merkje.

Copy of Ivory_ninni1 Copy of CharcoalGrey_05

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD