fbpx
Home / More  / Goeie Geur voor Gentlemen!

Goeie Geur voor Gentlemen!

Parma, alles wat deze eeuwig welvarende stad in het Noord-Italiaanse Reggio Emilia voorbrengt, lijkt wel goed te zijn. Denk maar eens aan parmeggiano (kaas) en prosciutto di Parma (ham) of Ferrari (rood en snel). Maar vergeet ook de goede geuren niet!

Dit is namelijk de plaats waar in 1916 Acqua di Parma werd geboren, in een kleine winkel waarin op ambachtelijke wijze parfums werden gemaakt. Binnen twintig jaar groeide Acqua di Parma uit tot een internationaal succes. De -figuurlijk- adembenemende Cologne-geur werd hét parfum onder toenmalige Hollywoodsterren als Cary Grant en Ava Gardner. Vanaf de jaren zestig verloor het statige, klassieke merk terrein aan nieuwe, modieus getinte geuren. Totdat eind jaren negentig Luca di Montezemolo, directeur van Ferrari, en Diego della Valle, oprichter van Tod’s, het plan opvatten om Acqua di Parma nieuw leven in te blazen. In 1998 werd de eerste Acqua di Parma Store geopend in Milaan en al snel verschenen exclusieve Acqua di Parma Corners in luxe warenhuizen over de hele wereld. Bent u gecharmeerd van een ‘bescheiden maar elegante’ geur, gegoten in een uiterst stijlvolle fles en okergele –de toonaangevende gevelkleuren in het Parmezaanse straatbeeld- of mahoniebruine verpakking? Weet dan dat dit klassieke Keulse watertje uit Parma nu ook te koop is in dé shop voor gentlemen!

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: