fbpx
Home / Media  / Opstand!

Opstand!

The Birth of a Nation is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in het zuiden van de VS, net voor de Burgeroorlog.

De jonge en intelligente slaaf Nat Turner (Nate Parker) wordt aangemoedigd de bijbel te lezen en ontwikkelt zich tot predikant. Zijn eigenaar, Samuel Turner (Armie Hammer), besluit hem te gebruiken om overal in de staat te prediken. Daardoor ontdekt Nat de volledige omvang van de slavernij, ziet hij hoe wreed hij en zijn medeslaven worden behandeld, en begint hij één van de meest succesvolle slavenrevoluties in de Amerikaanse geschiedenis… In dit aangrijpende, historisch drama bekleedt Nate Parker een drievoudige rol: als acteur, regisseur en schrijver. Controverse rond zijn persoonlijke leven zorgde er waarschijnlijk voor dat de film op IMDB niet de score krijgt die hij verdient. Want de film is zeker een aanrader en nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD!

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD