fbpx
Home / Horloges  / Klokjes met Karakter

Klokjes met Karakter

Horloges voor de man die iets speciaals wil. Een horloge met een verhaal, een eigen gezicht… En eentje die zijn buurman niet ook al heeft…

CityEdition2017_caseback_Rotterdam_vanWillegenStads

Het nieuwste geesteskind van MeisterSinger is een stadshorloge. Ofwel de City Editions. Uitgerust met slechts 1 wijzer, want iets anders maakt MeisterSinger niet. Alle modellen in deze collectie zijn identiek: 40 mm doorsnee, een handmatig opwindbaar uurwerk, 42 uur gangreserve en een lederen band. Wat ze speciaal maakt zijn de gravures van skylines en de slogans van diverse steden op de kastbodem, uitsluitend te koop bij juweliers in de betreffende stad. In Rotterdam is juwelier Van Willegen nog iets verder gegaan: een wijzer in de vorm van de Euromast. Oplage van deze speciale Rotterdam-uitgave is 100 stuks.

Kost € 1498,-

www.meistersinger.com

NOMOS x Ace De Stijl Limited Edition Orion Watch-17Stijl

Alon Ben Joseph, CEO van Ace Juweliers, was van kinds af aan al fan van kunstbeweging De Stijl, met onder meer Gerrit Rietveld en Pieter Mondriaan als bekende vertegenwoordigers. Niet zo gek dus om het honderd jarig jubileum ervan te eren met een gelimiteerd De Stijl-vol horloge. Het resultaat is subtiel: een 38mm Nomos Orion kast van edelstaal met een zilverwitte wijzerplaat. Maar let op: de indexen hebben elk een eigen lengte en dikte en lijken daardoor rechtstreeks uit een van de schilderijen van Mondriaan of de Rood-Blauwe stoel van Rietveld overgenomen. Op zoek naar wat primaire kleuren? Draai de kast om en ontdek de geblauwde schroeven, rode synthetische robijnen en het gele balanswiel.

Kost € 1960,-

www.AceJewelers.com.

01 690 7735 4164-07 5 22 14FC - Oris Big Crown ProPilot Worldtimer

01 690 7735 4164-07 5 22 14FC – Oris Big Crown ProPilot Worldtimer

Werelds

Precies twintig jaar geleden introduceerde Oris de Worldtimer, een horloge waarop je de tweede tijdzone eenvoudig voor- en achteruit kon verstellen met behulp van twee drukknoppen op de zijkant van de kast. Makkelijker kon niet. Of toch? Jawel, want nu is er de Big Crown ProPilot Worldtimer. De drukknoppen zijn verdwenen en in plaats daarvan is het nu de lunette die als bedieningsinstrument fungeert. Draai ‘m rechtsom en de tweede tijdzone springt een uur vooruit, linksom en hij springt achteruit. Makkelijker kan echt niet. Of toch? Dat gaan we in de toekomst ongetwijfeld ontdekken.

Kost € 3200,-

www.oris.ch

J029030148_GRANDE_SECONDE_SW_STEELMannelijk

Krachtige en assertieve lijnen kenmerken deze nieuwe Grande Seconde SW Steel van Jaquet Droz. Een geslaagde mix van geborstelde en gepolijste oppervlakken, rondingen en rechte lijnen. Met natuurlijk de voor dit merk zo karakteristieke 8 als blikvanger op de door klauwen omvatte wijzerplaat. Let vooral ook op de interessante mix van Romeinse en Arabische cijfers, die elkaar op het kruispunt van de twee wijzerplaten ontmoeten en daar soepel in elkaar overlopen. Imposant is ook de achterzijde van dit horloge, dat met zijn prominente schroeven en complexe opbouw oogt als een stukje industriële machinerie.

Kost € 18.600,-

www.jaquet-droz.comJ029030148_GRANDE_SECONDE_SW_STEEL_BACK

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: