fbpx
Home / Hi-tech  / Cool TECH stuff!

Cool TECH stuff!

Hi-tech spullen die we graag in huis halen…

2017-03-06-BANG-OLUFSEN-SOFTPACK-0002_RGBMooi geluid

Topgeluid zoals dat bedoeld is. Maar dan mooier. De behuizing van de nieuwe BeoLab 50 is slank, lang en afgerond, met sierlijk gepolijste, aluminium oppervlakken en lamellen van warm eikenhout. Typisch bang & Olufsen dus. Zo oogt hij robuust en zwevend tegelijkertijd. Het geluid is zo mogelijk nog aantrekkelijker. Deze speaker meet namelijk met een externe microfoon de fysieke akoestische omgeving en past vervolgens zijn compensatiefilters op zo’n manier aan dat het geluid optimaal is. Voor één specifieke luisterpositie óf voor de gehele ruimte. En dan misschien we het mooiste van alles: de Acoustic Lens Technology. Die zorgt voor 180 graden geluidsverspreiding van de hogere frequenties en is aan de bovenkant van de luidspreker geïntegreerd. Wanneer de luidspreker wordt ingeschakeld, komt deze lens in een elegant soepele beweging omhoog. Iets verlicht, zodat hij zich ook in het pikkedonker onderscheidt van andere speakers. Zelfs voor er een muzieknoot geklonken heeft.

Kost €13.295,- per speaker, ofwel € 26.590,- voor een complete set. www.bang-olufsen.com

FLYTE_Buckminster_Black_backgroundZweeflicht

Wat krijg je wanneer je Hans Klok kruist met Philips Lighting? Waarschijnlijk zoiets als dit. Een sierlijk zwevend peertje boven een strak gelijnd blokje hout. Door Time magazine werd deze Flyte uitgeroepen als een van de 25 beste uitvindingen van het afgelopen jaar. Het design is onmiskenbaar Scandinavisch. Met een basis bestaande uit duurzaam gewonnen hout. En het peertje is natuurlijk geen gloeilamp, maar voorzien van milieuvriendelijke LED’s met een levensverwachting van zo’n 50.000 uur. Ofwel 12 uur licht per dag gedurende 11 jaar. Batterijen zijn niet nodig. Het lampje krijgt zijn energie via inductie technologie. En aan- en uitschakelen gebeurt al net zo wonderlijk als het zweven zelf: met een simpel tikje op de houten basis.

Kost vanaf € 240,- www.hourlux.com

01_Whiteout_Yeti_Front (1)Praatgraag

Alweer een USB plug&play podcast microfoon? Het aanbod in dit ‘prosumer’ segment is groter dan ooit en vrijwel alle modellen hebben één ding gemeen: ze zien eruit als retro topstudio microfoons. Maar zijn het dat ook? Nee, meestal niet. Deze Yeti komt echter uit de stal van Blue, een fabrikant die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in high-end muziekstudio’s over de hele wereld. Een serieuze partij, waar je bijvoorbeeld ook terecht kunt voor de Blue Bottle, gebaseerd op buizentechniek van een halve eeuw geleden. Die kost je dan overigens wel bijna 4 mille. Dus… biedt deze ‘budget Blue’ dan ook méér voor de gewone gebruiker? Jawel, want in tegenstelling tot vele concurrenten is de Blue Yeti een zogenaamde ‘multi pattern’ microfoon. Door middel van een slim schakelsysteem met drie electret elementen (eigenlijk drie microfoons dus) kun je kiezen uit verschillende richtingskarakteristieken: Omni (rondom gevoelig), Cardioid (frontaal), Figure-of-eight (van twee zijden gevoelig) en Stereo. Hierdoor wordt de microfoon een Zwitsers zakmes voor diverse doeleinden, zoals podcasts, een interview van twee personen tegenover elkaar, simultane opname van een zanger/gitartist uit twee richtingen, voice-overs, vergaderingen/zaalopnamen rondom de microfoon of een mooie akoestische stereo muziek opname. Zijn er ook beperkingen? Jawel. De gekozen DAC-ADC-USB chip in de Yeti biedt slechts één opname resolutie; 16bits bij 48kHz. De meeste professionele studio’s werken met 24bits geluid en hogere sample rates. Het geluid van de Yeti heeft met de gekozen resolutie echter nog altijd een hógere kwaliteit dan de gemiddelde mp3 of een Cd-schijfje, dus volstaat prima. En met een maximale geluidsdruk van 120dB SPL kun je er weliswaar geen volledige heavy-metal band mee opnemen, maar heavy metal is de Yeti zélf wel! Ruim anderhalve kilo metaal maken de degelijkheid van deze allround USB-microfoon in dit prijssegment ronduit indrukwekkend.

Kost € 150,- www.Bluemic.com

HT-MT2HW-MS650_001_Front-Over_BlackSuper Sound

Platte tv’s hebben vaak wat hulp nodig om naast goed beeld ook een dito geluid te realiseren. De oplossing heet soundbar en die zijn er tegenwoordig in soorten en maten. Wie zoekt naar iets compacts zou de HT-MT300 (€ 300,-) van Sony kunnen overwegen. Deze is slechts zo breed als een dvd-speler, dus makkelijk plaatsbaar en wordt gecombineerd met een draadloze (wel met netsnoer!) subwoofer. Het geluid is oké, maar de bassen zouden wel iets meer aanwezig mogen zijn. Iets duurder, maar qua geluid ook iets beter, is de via bluetooth aan te sluiten HW-MS 650 (€ 549,-) van Samsung. Niet zo compact, want zo breed als een forse tv, maar wel voorzien van 9 ingebouwde luidsprekers, waaronder een subwoofer. Jawel, die bevindt zich dus ín de soundbar en hoeft niet apart geplaatst te worden. Hij is bovendien voorzien van Distortion Cancelling technologie, die zorgt voor diepe, vervormingsvrije bassen. Beide oplossingen krikken het geluid van de tv op, beschikken over vergelijkbare features, en zijn dus het overwegen waard. Wie gaat voor onzichtbaarheid kiest de Sony; wie geluidskwaliteit als uitgangspunt neemt is met de Samsung beter af.

www.sony.nl  of  www.samsung.nl

AKG_N60NC_Wireless_Front high resKopzorg

Geen trek in zo’n hergebruikte koptelefoon die ze je in het vliegtuig aanbieden? Neem dan deze draadloze AKG N60NC mee op reis. Met lederen hoofdband, oorschelpen van memory foam en hoogwaardig aluminium rondom. Voorzien van een 3-assig vouwsysteem, waardoor hij lekker compact is op te bergen. En het belangrijkste hebben we nog niet eens genoemd: de Active Noise Cancellation. Kun je tot 30 uur lang vliegen in stilte. Of natuurlijk gewoon je favoriete muziek afspelen.

Kost € 299,- akg.nl

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: