fbpx
Home / Food & Drinks  / Mooie bubbels

Mooie bubbels

Moet Chandon Vintage 2009

Nog even en dan gaan de kurken weer knallen. Natuurlijk kun je iedere dag een flesje opentrekken, maar laat het met Oud & Nieuw dan in ieder geval een extra mooie zijn. Zoals deze…

MC Moët Grand vitage rose 2009_medium.width-1280x-propGrand Vintage Rosé 2009, de 42e rosé-wijn van Moët & Chandon, is een vrolijke en verrukkelijke champagne met een luchtige elegantie, met een opvallende rol voor de Pinot Noir druif (59% van zijn assemblage). Na verschillende jaargangen waarin Chardonnay dominant was, springt Pinot Noir in de schijnwerpers van 2009. Ondanks een zeer koude winter en een bijzonder regenachtige lente, leverde de warme en zonnige zomer van dat jaar namelijk een genereuze oogst op en konden de Pinot Noir-druiven -rijper en gezonder dan normaal- een perfecte balans en verleidelijke volwassenheid bereiken.

“De gecontroleerde kracht van de Pinot Noir is de ruggengraat van deze Grand Vintage 2009. Dit is opmerkelijk omdat het aandeel van Pinot Noir sinds 1996 niet zo hoog is in een Moët & Chandon Grand Vintage.” volgens Benoît Gouez, Chef de Cave bij Moët & Chandon.

Het resultaat is een geslaagde Moët & Chandon Grand Vintage 2009. Rijp, rijk, tegelijk fris, strak en met lengte. En alles in perfecte balans. Een grandioos aperitief en perfect in combinatie met verfijnde gerechten.
Grand Vintage 2009 Blanc: € 62,95
Grand Vintage 2009 Rosé: € 69,95

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD