fbpx
Home / Go!  / Must Buy

Must Buy

Tja, we kunnen er kort over zijn. Koop ‘m. We rijden regelmatig in heel wat moois, maar de McLaren 570 S Spider is de beste auto die McLaren heeft gemaakt sinds zijn comeback in 2010, als je kijkt naar de combinatie van bruikbaarheid, afwerking, prestaties en rijgedrag.

Want ja, er zijn genoeg supercars die sneller zijn, maar de McLaren 570S S Spider geeft je dat supercar-gevoel zonder dat je bang bent dat je ‘m met 240 achteruit van het talud rijdt. En laten we wel zijn, een 3.8 liter twinturbo V8 met 570 pk, 0-100 in 3,2 seconden en een topsnelheid van 328 kilometer per uur. Aan meer heb je alleen wat als je achternaam Verstappen of Hamilton is. Eerst even een korte opfrisser: het plan van McLaren is om tegen 2022 vijftien nieuwe auto’s te hebben, waarbij minstens de helft hybride technologie aan bord heeft. De auto’s worden verdeeld onder de Sports Series (570 GT, 570 S Spider etc.), de Super Series (720S) en de Ultimate Series (P1). Maar waarom dan niet kiezen voor de dichte 570? Het dak van een auto halen zorgt tenslotte doorgaans voor minder rijgedrag en stabiliteit. Resultaat: een auto die alle kanten op gaat bij wat serieus gasgeven.

McLaren 570S Spider Launch World Copyright: ©McLarenAutomotive Ref: McLaren-570S-SpiderLaunch-434.CR2

McLaren 570S Spider Launch
World Copyright: ©McLarenAutomotive
Ref: McLaren-570S-SpiderLaunch-434.CR

Niet hier volgens McLaren, het koolstofvezel chassis was al zo stijf dat er niets extra’s nodig was om ‘m goed te houden. Ondanks het open dak van 46 kilogram, heeft de Spider zelfs exact dezelfde prestaties als de coupe. Het rijden is – zoals je al merkt met het aanwezige enthousiasme in de laatste paar alinea’s – indrukwekkend. In druk verkeer zet je ‘m op Comfort en je rolt rustig mee in een cabine met een overdosis aan alcantara, leer, kuipstoelen en high-tech schermen. Een klik richting de Sport Setting geeft de auto een adrenaline-kick. Het sturen en de gasrespons worden sneller, maar nooit onrustig. Dan is er de Track-mode die bij gebrek aan circuits in de buurt maar is uitgebleven. Met alle fabrikanten van luxe (sport)auto’s die overstag gaan voor de SUV’s, blijft McLaren trouw aan wat ze doen. Oké, met de 570 laten ze zien dat ze ook wat softer kunnen zijn, maar het blijft alsnog een hardcore sportauto. Alleen één die verrassend comfortabel rijdt als je daarvoor kiest en waaruit je niet na een uur gesloopt uitkomt. En één tip tenslotte: als het te koud is om met het dak naar beneden te rijden, laat dan de achterruit zakken of zet ‘m op zijn minst op een kier. Zo komt de apocalyptische V8 heel prettig de cabine binnen (lees: hard). Kijk, zo kan het ook, in plaats van de soundtrack kunstmatig over de speakers te versterken.

McLaren 570S Spider

Motor: 3.8 liter V8 twinturbo

Vermogen: 570 pk

Gewicht: 1.498 kilogram

0-100 km/u: 3,2 seconden

Topsnelheid: 328 km/u

Prijs: €272.150

McLaren 570S Spider Launch World Copyright: ©McLarenAutomotive Ref: McLaren-570S-SpiderLaunch-58.CR2

McLaren 570S Spider Launch
World Copyright: ©McLarenAutomotive
Ref: McLaren-570S-SpiderLaunch-58.CR2

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD