fbpx
Home / Hi-tech  / Stille kwaliteit

Stille kwaliteit

Een fotograaf die discreet de mooiste foto’s wil schieten, altijd en overal, kan onmogelijk om de Leica CL heen…

Deze compact vormgegeven APS-C systeemcamera met retro-uitstraling beschikt over zowel een mechanische als elektronische sluiter, tezamen met een totaal bereik van 30 tot 1/25.000ste seconde. Hierdoor is het  mogelijk om zeer lichtsterke objectieven ook onder zeer zonnige omstandigheden bij volle opening te gebruiken. De elektronische sluiter heeft als bijkomend voordeel dat deze volledig geluidloos werkt, dus ook perfect bruikbaar voor stille momenten tijdens een toneelvoorstelling of een golfwedstrijd, wanneer anderen hun camera niet eens mógen gebruiken. Andere interessante feature betreft de elektronische zoeker met zogeheten EyeRes-technologie. De reactiesnelheid hiervan is sneller dan je kunt waarnemen en met een resolutie van 2,36 miljoen pixels biedt hij een indrukwekkende goed beeld. Handig is ook dat zelfs (zonne-)brildragers op comfortabele wijze de gehele zoeker kunnen overzien. En wat zij zien is het uiteindelijke opnameresultaat nog vóórdat de ontspanknop is ingedrukt. Zo zijn de effecten van de belichting, kleur, contrast en scherpte perfect controleerbaar en naar wens aan te passen. Last but not least: de belangrijkste bedieningselementen van de Leica CL bevinden zich op de bovenplaat. Een mini-displaytje daar biedt informatie over alle camera-instellingen zodat geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de touchscreen op de achterzijde.

Prijs body: € 2.530,- 

Ontdek de nieuwe Leica store!

Op een toepasselijke locatie in het museum kwartier, op de hoek van de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat, is onlangs de Leica Store Amsterdam geopend. Met een vloeroppervlak van circa 184 m2 verdeeld over de begane grond, entresol en souterrain en een focus op de beleving rond dit iconische merk, is dit hét adres voor wie alles over Leica wil weten en live kennis wil maken met het camera- en objectieven aanbod.

Leica Store, Van Baerlestraat 16-H, Amsterdam

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: