fbpx
Home / Sports  / Finish! Omstreeks 24 juni worden ze verwacht.

Finish! Omstreeks 24 juni worden ze verwacht.

Omstreeks 24 juni worden ze verwacht. Het kan een dagje eerder zijn. Of later. Want de natuur laat zich niet sturen…

En natuurkrachten zijn nu eenmaal alles waar zeilers in de Volvo Ocean Race gebruik van mogen maken. Dus een vrolijke windstilte kan zomaar zorgen voor wat vertraging. En als de stroming op dat moment ook nog eens tegenzit, dan vaar je zomaar achter- in plaats van vooruit. Niks is zeker. Behalve de finishlijn. Want die ligt dit jaar voor onze kust! Was Den Haag/Scheveningen in de race van 2014-15 nog de basis voor een kort pitstop, dit jaar vormt het de eindbestemming van de vloot. Na een race van ruim 45.000 kilometer rond de planeet, met hoogte-, maar vooral ook dramatische dieptepunten belooft de aankomst emotioneel moment te worden voor zowel de zeilers als naar verwachting de duizenden toeschouwers langs de aanlegsteiger. Wie de winnaar wordt? Dongfeng Race Team en het Nederlandse Team Brunel zijn nog dikke kanshebbers voor de eindoverwinning, maar wij gokken op de geslepenheid van de hyper ervaren kapitein Xabi Fernández met zijn Mapfre. Binnenkort zullen we het weten…

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD