fbpx
Home / More  / Slaap zacht. En goed!

Slaap zacht. En goed!

Wie 90 wordt, slaapt in zijn leven zo’n 32 jaar. Tenminste, als hij verstandig is…

Want het aantal uren dat wij slapen wordt -leve de talloze beeldschermen- minder en minder, terwijl voldoende slaap nogal belangrijk is voor onder andere een goed presterend brein. Sleep is the golden chain that ties health and our bodies together, schreef Thomas Dekker al eens. Dat is overigens niet een intellectuele bevlieging van onze fietsende Hollander, maar een citaat van zijn Britse naamgenoot en schrijver die leefde tussen 1572-1632.

Dus als je toch een derde van je leven slapend doorbrengt, dan kan je dat maar beter een beetje comfortabel doen. Dat besef lijkt in opkomst, want de concurrentie op de -luxe- bedden- en matrassenmarkt is heftiger dan ooit. Een van de opvallende spelers is het Britse Simba, dat pas sinds 2016 bestaat, maar al zeer succesvol is. Ongetwijfeld speelt de toegankelijke eenvoud van hun matrassenconcept hierbij een rol. Je hoeft namelijk niet te kiezen tussen tig soorten matrassen, want ze hebben slechts één smaak (in verschillende maten verkrijgbaar). Het gaat er namelijk niet om hoe hard of zacht een matras is, maar hoe deze op je lichaam reageert. En deze hybride matrassen -met vijf verschillende lagen, waaronder 2.500 individueel verpakte conische pocketveren, een ademende slaapoppervlak en visco-elastische traagschuim- zijn zo slim opgebouwd, dat ze voor 95% van de mensen een optimale ondersteuning bieden. Bewijs van Simba’s vertrouwen: bevalt-ie je niet? Dan mag je ‘m na 100 dagen terugsturen en wordt-ie aan het goede doel gegeven. Ook leuk: ze worden in een ongelooflijk compacte doos vacuüm verpakt thuis afgeleverd en ontwikkelen zich na te zijn uitgepakt binnen vijf minuten tot een superdik matras.

Om slapen naar een nóg hoger niveau te tillen introduceerde Simba recentelijk een elektronische verstelbare bedbodem, die net wat meer kan dan ‘standje tv-kijken’. Bijvoorbeeld de aangename Zero Gravity instelling, waarbij de voeten op hetzelfde niveau als het hart worden gebracht. Astronauten gebruiken dit trucje tijdens opstijgen en landen. Een gevoel van gewichtloosheid gecreëerd waardoor de druk op de rug vermindert en je dieper slaapt. Of wat dacht je van de ingebouwde massage functie voor zowel de benen als het bovenlichaam? Ook handig zijn de micro-hue-ledlampen onder het bed – vrij van slaapverstorende blauwe golflengten natuurlijk – die automatisch aangaan en het mogelijk maken om uit bed te glippen zonder je partner te wekken. En last but not least beschikt de bedbodem ook nog eens over USB-poorten om ’s nachts je smartphone op te kunnen laden. Want hé, na zo’n prettige nacht slapen ben je natuurlijk weer helemaal klaar voor een verkwikkende lading blauw beeldschermlicht.

Meer weten over gezond slapen? Check dan dit interessante TED-praatje!

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD