fbpx
Home / Like & Win  / Adembenemend. Letterlijk.

Adembenemend. Letterlijk.

In 2000 zonk de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee…

Aan boord slagen 23 matrozen erin zich in -relatieve- veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet commandant Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts) alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw (Léa Seydoux) en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Want hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten. Kursk is gebaseerd op het boek A Time To Die van Robert More (De Kursk).

De achtergronden van dit waargebeurde verhaal vind je HIER (spoiler alert voor hen die alles over deze gebeurtenis inmiddels zijn vergeten!)

Een zinderend spannende film die je wilt zien. GW verloot 3 x 2 vrijkaarten PLUS 3 x het boek De Kursk. Winnen? Stuur dan snel een email met je NAW-gegevens naar info[at]gentlewatch.com o.v.v. Kursk!

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD