fbpx
Home / Go!  / Auto Update

Auto Update

Fraaie voitures uit Italië, Frankrijk, UK en Duitsland… Kies je favoriet!

Met de Maserati Levante probeert het Italiaanse merk de familie met een voorliefde voor Corneliani en Brioni aan te spreken. Dit doet Maserati in een overvolle markt, dus is het genoeg om op te vallen?

Opvallen, dat is aan een Maserati wel besteed. Neem alleen al de grille, verhoog deze en voeg er wat typische Maserati designelementen aan toe en het resultaat is heel wat meedraaiende hoofden op straat. De Maserati SUV heeft een lange aanlooptijd gehad. Het eerste nieuws kwam in 2003 met een concept, dat uiteindelijk in 2011 nieuw leven werd ingeblazen met het plan om ‘m te baseren op de Jeep Grand Cherokee met de oorspronkelijke Quattroporte V8. Dat is een combi die wij gelukkig nooit hebben gezien. Uiteindelijk was het in 2016 eindelijk zover en werd hij onlangs geüpdatet. Nee, de tijd van de ‘luxe’ SUV is nog lang niet over. Denk aan de Porsche Cayenne, de Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullinan en de Maserati Levante. Maserati leunt in de kleine twee jaar dat de auto uit is al zwaar op de SUV. De Levante staat voor 55 procent van de totale verkoop van het merk en voor 90 procent van de kopers is het hun eerste Maserati. Een hoop nieuwe aanwas dus. Wij reden de dieselvariant met een 3.0 liter V6 en 275 pk. Genoeg kracht om de 2.205 kilogram wegende Levante binnen 6,9 seconden op 100 km/u te brengen met een maximum van 230 km/u. De GranLusso-uitvoering die bij ons was toegevoegd gooit het op wat meer luxe met onder meer extra chromen details. De nieuwe hulpsystemen zorgen ervoor dat de Levante nu op de snelweg semi-autonoom kan rijden met veiligheidssystemen als een actieve dodehoek-assistent, rijbaanassistent, een noodremsysteem en adaptieve cruise control. Hij ziet er dan wel uit als een echte Maserati, maar rijdt ‘ie er ook als één? De diesel is qua geluid niet overdonderend, al is er een knopje voor de uitlaat om een bevredigende grom te produceren. Daarnaast stuurt de Levante scherp en is de ruim 2.200 kilogram een stuk minder te voelen dan je zou verwachten. Voeg daarbij een paar goede remmen en je staat binnen no-time stil. Een indrukwekkende rijdersauto die het Maserati-embleem met trots kan dragen en met een verrassend praktische ondertoon buiten al dat typische Italiaanse uiterlijk vertoon.

Maserati Levante: Motor: 3.0 liter V6 Diesel – Vermogen: 275 pk – Gewicht: 2.205 kilogram – 0-100 km/u: 6,9 seconden – Topsnelheid: 230 km/u – Prijs: €112.740 (vanaf)

Peugeot 508

De indrukwekkende lijnen van de 3008 SUV en 5008 SUV zijn doorgetrokken in Peugeot’s nieuwe sedan en wij zijn onder de indruk. De compleet nieuwe Peugeot 508 ziet er strak uit en met z’n compactere structuur en lagere hoogte, oogt hij scherper en robuuster dan ooit. We zien dan ook duidelijk dat ‘ie gebaseerd is op het Instinct Concept. De coupé-achtige lijnen zijn indrukwekkend, maar vanbinnen mag hij er ook zijn. Als we kijken naar de First Edition is het veel luxe met houten sierelementen, Alcantara bekleding, lederen stoelen en Peugeot’s i-Cockpit met een 12,3 inch instrumentenpaneel dat volledig is te customizen.  Ook technisch is de nieuwe auto goed onderlegd, met alle gebruikelijke veiligheidssystemen en het nieuwe Night-Vision systeem dat met een infraroodcamera personen of dieren waarneemt in het donker of bij slecht zicht. Hij detecteert zelfs verder dan het bereik van de koplampen, tot zo’n 200 á 250 meter. Tijd voor een nadere kennismaking, dat spreekt.

Vanaf €37.690

 

Jaguar E-Pace

In eerste instantie vreesden wij dat de nieuwe E-Pace een wat gedrongen auto zo worden en wat – het gevaar met deze wat kleinere crossovers – ‘gewoontjes’. Na een paar honderd kilometer is het zeker een Jaguar. Een soort Jaguar best of album met designelementen die gewoon kloppen. Van de imposante neus en een op de F-Type geïnspireerde achterzijde tot de 20-inch velgen die het maken tot niet wéér de zoveelste crossover. Onderscheidende looks zijn ook wel nodig in een volle markt, kijk maar naar de BMW X1, Audi Q3 of Mercedes GLA. Het is ook geen XE op hoge poten, want hij deelt het onderstel met de Range Rover Evoque. Lees: praktisch en een goede rit, dus genoeg Britse tegenstand tegen het aanbod van onze Oosterburen.

Vanaf €48.800

 

Mercedes-AMG E53

Mercedes blijft de AMG-familie uitbreiden. Ditmaal met de Mercedes-AMG E53. In de nieuwe door AMG gekietelde E-Klasse Estate is de E43 AMG van de prijslijsten gehaald en vervangen door de E53 AMG. Een auto voor de mensen waar een E63 AMG net iets teveel van het goede is. Het komt neer op een 435 pk sterke zes-in-lijn met 520 Nm aan koppel en een 0-100 tijd van 4,5 seconden. Vink je het AMG Driver’s Package aan in de optielijst, dan wordt de maximum snelheid opgeschroefd naar 270 km/u in plaats van 250 km/u. Niets om je voor te schamen dus met deze ‘instapper’ van AMG.

Vanaf €119.390

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: