fbpx
Home / Go!  / Exclusief: de nieuwe TVR Griffith

Exclusief: de nieuwe TVR Griffith

De nieuwe TVR Griffith. Het duurt nog even voor je ‘m op de weg gaat zien. Reken op 2020. Maar wij mochten er vast even naar kijken, aan voelen en… naar luisteren!

…Want voor de leuk werd de TVR Griffith even gestart in de showroom van Louwman Exclusive in Utrecht. Gewoon omdat ‘t kan. En omdat ‘t leuk klinkt, natuurlijk. Zeker door die recht achter de voorwielen (!) geplaatste uitlaten. Deze wagen wordt aangedreven door een ongeblazen 5.0-liter V8 Cosworth-motor, met een vermogen van 400 pk per 1.000 kg en voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. De topsnelheid moet meer dan 322 km/u (200 mph) bedragen bij een acceleratie van 0-100 in minder dan 4 seconden. Tijdens onze kennismaking stond ie doodstil, maar we geloven het graag. Het chassis van de Griffith is licht van gewicht, extreem torsiestijf en perfect in balans. Met een gewicht van minder dan 1.250 kilo en de motor geplaatst direct achter de vooras is een exacte 50-50 gewichtsverdeling bereikt.

Even sparen

De auto is verder voorzien van een wielophanging met dubbele draagarmen met verstelbare dempers en concentrische veren op zowel de voor- als achteras. En er is speciaal voor de TVR Griffith ontwikkelde elektrische stuurbekrachtiging aanwezig, waardoor de wendbaarheid ook bij lage snelheden prima is terwijl er toch voldoende gevoel en stabiliteit overblijft. Jammer dat het nog even duurt voor ie echt te koop is. Of misschien ook niet, want dat biedt nog even tijd om de benodigde € 225.000 (waarschijnlijk, want de invloed van de Brexit is nog niet bekend) bij elkaar te sparen. 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD