fbpx
Home / Gadgets  / A Gent’s Knife – De legendarische Buck 110

A Gent’s Knife – De legendarische Buck 110

Buck Knives is een van de oudste en bekendste messenmakers uit Amerika. Oprichter Hoyt Buck was leerling bij een plaatselijke smid uit Kansas en ging op zoek naar een betere manier om staal te harden, zodat het langer scherp zou blijven. Zijn eerste Buck mes maakte hij al in 1902. Met de hand, natuurlijk. En met versleten vijlbladen als basismateriaal.

Toen er tijdens de Tweede Wereldoorlog een tekort aan messen voor het Amerikaanse leger was, creëerde Hoyt Buck een smederij in de kelder van zijn plaatselijke kerk. “Ik had geen messen om te doneren”, legde hij later uit, “maar wist wel hoe ik ze moest maken.” Het bleek de start van een snel groeiende onderneming, die in 1964 zijn waarschijnlijk belangrijkste product lanceerde: de Buck 110, het eerste opvouwbare zakmes met een vergrendelsysteem op de rug van het heft. En misschien wel net zo belangrijk: een van de eerste vouwmessen die als vrijwel even sterk, en dus breed inzetbaar, als een mes met vast lemmet werden beschouwd.

Nog altijd is Buck Knives een echt familiebedrijf, dat inmiddels wordt gerund door de vierde generatie. En nog altijd is de legendarische ‘110’ een van hun belangrijke producten, zij het inmiddels in vele uitvoeringen. Zoals bijvoorbeeld deze Folding Hunter Pro, met een lemmet van S30V roestvrijstaal en een heft van G10 (glasvezel dat met kunststof onder hoge druk is samengeperst en bestand is tegen vocht en zuren), afgewerkt met zilvernikkelen bolsters. Als je één mes wilt hebben, is dit even sierlijk als praktische als legendarische model een mooie keuze. Kost 140,-

Meer info HIER

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: