fbpx
Home / Horloges  / Horloges waar je vrolijk van wordt

Horloges waar je vrolijk van wordt

Dit jaar vond de SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie) voor de laatste keer plaats in januari. Wij speurden de beurs af naar interessante horloges…

Merk: Vacheron Constantin

Naam: Traditionnelle Twin Beat Perpetual Calendar

Interessant omdat: Dit platina horloge is écht vernieuwend. Het beschikt namelijk over twee balansen, die ieder in een eigen ritme tikken. De ene met 5 Hz (36.000 vpu), de ander met slechts 1,2 Hz (8640 vpu). Wat je daaraan hebt? Wanneer je het horloge niet draagt kun je met een schakelaar kiezen voor de lage frequentie, waardoor de gangreserve wordt opgerekt tot een indrukwekkende 65 dagen! Dus pak je het horloge na twee maanden weer op, en switch je naar de hogere frequentie, dan loop het nog altijd gelijk en staat zelfs de kalender correct! Er is één maar: de lage frequentie kan alléén gebruikt worden wanneer het horloge stil ligt, want anders gaat dit ten koste van de nauwkeurigheid.

Wat kost ie? Circa € 210.000,-

 • Met een simpele pusher kun je schakelen tussen de twee frequenties.
 • De gangreservemeter geeft twee maximale waardes aan: 4 of 65 dagen.
 • De Active als Stand-by balans worden aangedreven vanuit een enkele veerton.
 • Het handmatig opwindbare uurwerk genaamd 3610QP bestaat uit 480 onderdelen.

 

Merk: IWC

Naam: Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition ‘Mojave Desert’

Interessant omdat: Gave kleur! Misschien niet de meest alledaagse, maar een absolute aanwinst voor je collectie. Het zandkleurige keramiek van de kast, een mengsel van zirkoniumoxide en andere metaaloxiden, is geïnspireerd op uniformen van U.S. Navy pilots die hun thuishaven hebben in de zanderige Mojave Dessert. Op de achterkant van het horloge vind je het bekende Top Gun logo, en… een nummer tussen 1 en 500. Meer worden er namelijk niet gemaakt. www.schaapcitroen.nl

Wat kost ie? € 9.200,-

 • Dit horloge wordt aangedreven door IWC kaliber 69380, een automatisch columnwheel chronograaf uurwerk met dag, datum en 46 uur gangreserve.
 • Kast, wijzers, wijzerplaat en band… Allemaal in de kenmerkende uniformkleuren.
 • Mocht je niet van zandkleuren houden: er is ook een zwarte uitvoering verkrijgbaar.

Merk: Ressence

Naam: Type 2

Interessant omdat: ’s Werelds eerste mechanische horloge met een slimme kroon, de e-Crown. Vorig jaar was ’t nog een prototype, maar nu kun je ‘m echt aanschaffen. Wat de e-Crown doet? Deze zorgt voor een stukje elektronische aansturing van dit verder volledig mechanische – en optisch kroonloze- horloge. Je activeert ‘m door een paar keer op het glas te tikken. Vervolgens checkt het horloge onder meer zelfstandig zijn nauwkeurigheid of kun je switchen tussen tijdzones, beide met behulp van een app op je smartphone.

Wat kost ie? Circa € 42.500,-

 • Automatisch uurwerk met 36 uur gangreserve, eventueel opwindbaar via achterzijde kast.
 • Wanneer je het horloge 12 uur niet draagt, zet de e-crown het mechanische uurwerk stil om energie te sparen voor later.
 • Zelfs na drie maanden inactiviteit corrigeert het horloge zichzelf naar de juiste tijd als je op het glas tikt.
 • Lichtgevoelige cellen op de wijzerplaat verzamelen de energie die nodig is om de e-crown te laten functioneren.

 

Merk: Ulysse Nardin

Naam: Milo Manara’s erotic watches

Interessant omdat: Naast tattoos is dit de enige optie voor wie het leuk vindt om de hele dag erotische plaatsje met zich mee te dragen. Het grote voordeel van deze optie is: een horloge kun je wél op een gegeven moment afdoen en in een la leggen. Of… omwisselen voor een ander exemplaar. Deze erotische collectie telt namelijk 10 verschillende wijzerplaten gebaseerd op illustraties van de bekende striptekenaar Milo Manara.

Wat kost ie? Vanaf circa € 25.000,-

 • Miniatuurversies creëren van de originele tekeningen kost ongeveer 50 uur werk per wijzerplaat.
 • Een jonge vrouw, een zeemeermin en een haai spelen de hoofdrol op de wijzerplaten in deze collectie.
 • Wie het hele verhaal -en alle erotische interactie- wil zien ontkom er niet aan de hele collectie te kopen. Da’s een investering van een paar ton.

Merk: A. Lange & Söhne

Naam: Lange 1 ‘25th Anniversary’

Interessant omdat: De originele Lange 1 zag het levenslicht in 1994, als een van de eerste horloges van deze ‘her-opgerichte’ manufactuur. Het opvallende asymmetrische design met oversized date en prachtige geconstrueerde handmatig opwindbare uurwerk maakten hem tot een instant klassieker, de tot op de dag van vandaag in vrijwel ongewijzigde vorm wordt gemaakt. Zo ook deze uitvoering , die slechts door details opvalt als ‘special’. www.schaapcitroen.nl

Wat kost ie? € 44.400,-

 • Op de balanskloof een kleine handgemaakte gravure in stijl van de ‘grote datum’, met het jubileum getal ‘25’.
 • Stijlvolle combinatie van witgouden kast met blauwe band en details in dezelfde kleur. Deze speciale uitvoering is beperkt tot 250 exemplaren.
 • De achterzijde van het horloge is voorzien van een klepje met jubileum-gravure. Dat kun je openen om het fraaie uurwerk te bekijken.

Merk: Jaeger-LeCoultre

Naam: Master Ultra Thin Moon Enamel

Interessant omdat: Stijlvolle nieuwe uitvoering van een klassieker. Met als meest in het oog springende element de wijzerplaat, met zijn handmatig geguillocheerde zonnestraal patroon dat vanuit het centrum de randen van de kast opzoekt, in diepblauwe golven van doorschijnend emaille. Een prachtige proeve van bekwaamheid in de métiers rares door Jaeger-LeCoultre. www.schaapcitroen.nl

Wat kost ie? € 36.300,-

 • Oog voor de kleinste details: bij volle maan verschijnt een glanzend gepolijste maan tegen een nachtblauwe sterrenhemel.
 • Witgouden kast, automatisch uurwerk, 70 uur gangreserve en een tijdloze uitstraling. Slechts 100 van deze horloges worden er gemaakt.
 • Kenners zien het direct: ten opzichte van eerdere uitvoeringen zijn de uurmarkeringen langer en splitsen ze bovendien in tweeën bij 12, 3, 6 en 9 uur.

 

HyperFocal: 0

Merk: Hermès

Naam: Arceau l’Heure de la Lune

Interessant omdat: Dit horloge toont de maanfases zonder dat de maantjes bewegen. In plaats daarvan draaien de twee wijzerplaten – één voor de tijd, de andere voor de datum – in 59 dagen de wijzerplaat rond, zodat altijd de juiste maanfases voor zowel noordelijk als zuidelijk halfrond in beeld zijn.

HyperFocal: 0

Wat kost ie? Circa € 23.000,-

 • Wijzerplaatjes van emaille draaien in 59 dagen over en voorbij de maantjes van parelmoer, om zo altijd de juiste maanfasen te tonen.
 • De grote wijzerplaat is naar keuze van aventurien of meteoriet. Van iedere uitvoering worden 100 exemplaren gemaakt.
 • Op het bovenste maatje zie je het maanoppervlak, op het onderste een afbeelding van het mythologische gevleugelde paard Pegasus.
 • De kast is van witgoud, het uurwerk automatisch en de band van alligatorleder met gouden vouwsluiting.

 

 

 

 

 

 

 

 

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD

POST TAGS: