fbpx
Home / Food & Drinks  / Tropische whisky van Ardbeg

Tropische whisky van Ardbeg

Beetje vreemde combinatie, whisky met een ananas op één foto? Misschien wel. Maar niet bij deze Ardbeg whisky…

In de thuishaven van Ardbeg, het Schotse eiland Islay, vindt jaarlijks The Islay Festival of Malt and Music plaats. Dit jaar is dat op 1 juni. Op deze dag, die inmiddels bekendstaat als Ardbeg Day, opent de distilleerderij haar deuren voor liefhebbers van over de hele wereld. Bovendien onthult het merk ieder jaar een nieuwe limited edition whisky.

Carnaval

Dit jaar is dat Ardbeg Drum, de meest tropische whisky ooit. Voor het eerst werd een single malt namelijk gerijpt op Midden- en Zuid-Amerikaanse rumvaten die zorgen voor smaken zo kleurrijk als het carnaval zelf. Denk aan geurige dennenhars en houtrook die het ritme bepalen, waar rijpe banaan en ananas op meedansen. De parade wordt afgesloten door lavendel, drop en vanille in een lange, rokerige afdronk. Kortom, deze feestelijke mix brengt het beste van het Schotse Islay samen met een vleugje Caribisch eiland.

Deze limited edition whisky is vanaf 1 juni selectief verkrijgbaar bij de betere slijterijen voor een adviesverkoopprijs van €115,95.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

DELEN WORDT OP PRIJS GESTELD